Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Hidrologi: Tuvākajās dienās Latvijas upēs ūdens līmenis pazemināsies

Tuvākajās dienās Latvijas upēs pārsvarā turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās, prognozē hidrologi.

Tuvākās diennakts laikā gaidāma ļoti lēna ūdens līmeņa pazemināšanās Daugavā posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij, Aiviekstē pie Lubānas un Gaujas lejtecē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Latvijas upes ir brīvas no ledus, un ledus iešana beigusies arī Daugavas augštecē.

Neliela ūdens līmeņa celšanās joprojām turpinās Daugavas augštecē un posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij, kā arī Aiviekstē pie Lubānas un Gaujā pie Siguldas.

Pagājušajā diennaktī sākās ūdens līmeņa pazemināšanās Daugavā posmā no Vitebskas līdz Verhņedvinskai par četriem līdz astoņiem centimetriem diennaktī un no Piedrujas līdz Krāslavai - par vienu centimetru diennaktī. Arī Gaujā pie Carnikavas aizvadītajā naktī līmenis pazeminājās par vienu centimetru.

Pārējās Latvijas upēs pārsvarā turpinās pavasara palu krišanās - Lielajā Juglā pie Zaķiem ūdens līmenis samazinājies par 60 centimetriem diennaktī, Ogres lejtecē samazinājums ir 14 līdz 22 centimetri, Salacā - trīs līdz 11 centimetri, Gaujā no Velēnas līdz Valmierai - 18 līdz 19 centimetri, Lielupē - deviņi līdz 38 centimetri, Ventā - 16 līdz 21 centimetrs, Abavā - 21 centimetrs diennaktī.

Savukārt Misā pie Lielveisiem, Sedā pie Oleriem, Aiviekstes lejtecē aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis pazeminājās tikai par vienu līdz pieciem centimetriem.

Ūdens temperatūra Latgales un Vidzemes upēs ir no plus 3 līdz plus 5 grādiem, bet Zemgales un Kurzemes upēs ūdens temperatūra ir no plus 4 līdz plus 7 grādiem pēc Celsija skalas.