Notiks Ventspils 720 gadu jubilejai veltīta konference "Pilsēta gadsimtu zīmēs un zīmolos"

Šī gada 13. un 14. aprīlī Ventspils Augstskolā notiks konference „Pilsēta gadsimtu zīmēs un zīmolos”, kas veltīta Ventspils pilsētas 720 gadu jubilejai.

Konferences vadmotīvs dos unikālu iespēju ikvienam interesentam iepazīties ar pilsētas daudzveidīgo lomu cilvēka dzīves telpas un tās kvalitātes izveidē, aktuāliem pilsētas attīstības virzieniem, to sociālekonomiskajiem un kultūrvēsturiskajiem aspektiem.

Konferences pirmajā dienā, sniedzot daudzdimensionālu skatījumu uz Ventspils pilsētu, tās attīstību, vēsturi, iedzīvotājiem, kultūrvidi, pilsētas nozīmi un vietu Latvijā un Eiropā, ar referātiem uzstāsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere, arheologs - Ventspils muzeja vadošais pētnieks profesors Armands Vijups, kultūrvēsturnieks no Stokholmas Karaliskās bibliotēkas Jānis Krēsliņš, Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors profesors Aleksejs Naumovs un citi Latvijā labi pazīstami sabiedriskie darbinieki.

Konferences otrās dienas darba kārtība būs veltīta Ventspils bibliotēkas 90 gadu jubilejai un tā notiks jaunajā Pārventas bibliotēkā. Ar referātiem uzstāsies akadēmiķe Maija Kūle, sociālantropologs profesors Roberts Ķīlis, Ventspils Augstskolas Tulkošanas fakultātes dekāns profesors Jānis Sīlis, vēsturniece - Ventspils muzeja galvenā fondu glabātāja Ingrīda Štrumfa u.c. Konferenci noslēgs Ventspils Augstskolas maģistrantu un doktorantu lasījumi.

Konference „Pilsēta gadsimtu zīmēs un zīmolos” ir jau trešais forums pēc kārtas, kas notiek konferenču sērijas „Ventspils paralēle” ietvaros, sadarbojoties trim Ventspils intelektuālās rosības centriem – pilsētas bibliotēkai, augstskolai un Starptautiskajai rakstnieku un tulkotāju mājai.

Konferencē aicināti piedalīties Ventspils un citu Latvijas pilsētu kultūras, izglītības un pašvaldību darbinieki, vēsturnieki, studenti, vidusskolēni, pilsētas iedzīvotāji.

Konferences norisi finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Svarīgākais