Izveidota interaktīva Latvijas autoceļu bedru karte

Lai apzinātu Latvijas autoceļu bīstamākās vietas, apdrošināšanas kompānija BTA ir izveidojusi interaktīvu portālu www.bedrukarte.lv, kur ikvienam ir iespēja atzīmēt uz Latvijas autoceļiem bīstamākās vietas, kur izveidojušās bedres vai ir atvērtas kanalizācijas lūkas, kas var apdraudēt autobraucējus un būt par iemeslu ceļu satiksmes negadījumam.

Kartē iespējams ne vien atzīmēt konkrēto vietu, bet arī pievienot attiecīgās bedres aprakstu un fotoattēlu. Tāpat kartē paredzēts veikt atzīmes, ja konkrētā bedre tiek saremontēta vai savestas kārtībā kanalizācijas lūkas.

Ilva Priedniece, AAS BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore norāda: "Marta vidū atjaunojām apdrošināšanas pakalpojumu "KASKO Bedres", kas ir kļuvis par vienu pieprasītākajiem BTA KASKO produktiem, jo paredz segt izdevumus par auto bojājumiem, kas radušies iebraucot bedrē. Ņemot vērā, ka nepilna mēneša laikā esam saņēmuši jau turpat 30 atlīdzību pieteikumus no "KASKO Bedres" polišu īpašniekiem un atlīdzībās izmaksājuši vairāk nekā 6000 latus, radās ideja veidot interaktīvu karti, kurā tiktu apkopota informācija par visām lielākajām bedrēm uz Latvijas ceļiem un kas kalpotu par informācijas avotu autobraucējiem un ļautu tiem daudz uzmanīgāk izvēlēties savu braukšanas maršrutu. Tāpat plānojam periodiski apkopot kartes lietotāju iesniegto informāciju par bedrēm uz ceļiem un nodot to attiecīgo pašvaldību rīcībā, tādā veidā arī palīdzot pašvaldībām apzināt savu ceļu kvalitāti, lai laikus varētu to uzlabot. Jau pirmajās dienās, kopš 6.aprīlī aktivizējām wwww.bedrukarte.lv, ir iesūtīta informācija par 200 bedrēm visā Latvijā un prognozējam, ka ar katru dienu iesūtītās informācijas apjoms būtiski pieaugs."

Interaktīvā karte tika izveidota ar domu, ka to var lietot jebkurš Latvijas iedzīvotājs, jo informāciju par bedrēm var ievietot patstāvīgi pašā interaktīvajā kartē vai iesūtīt ar īsziņu (SMS vai MMS), kā arī pa e-pastu. Jebkurš var ievietot informāciju par esošām vai jau saremontētām bedrēm. Izmantot šo karti tiek aicinātas arī pašvaldības, lai ziņotu par uzlabojumiem, kuri jau ir veikti vai brīdinātu autobraucējus par ceļu kvalitāti. Tāpat portālā būs iespējams lasīt visas aktuālās ziņas, kas attiecas uz ceļu kvalitāti, ceļu remonta darbiem un auto apdrošināšanu.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais