NEKAUNĪGI: Ekstrasensi centušies nopelnīt uz mirušās Ievas rēķina

Foto no pazudušās Ievas meklēšanas operācijas © 15.min.lt

Aptuveni pirms nedēļas Lietuvas mediji publicēja ziņu par to, ka pa ceļam uz Viļņu pazudusi 26 gadus vecā Ieva Strazdauskaite. Vairākas dienas gan meitenes ģimene, gan policija darīja visu iespējamo, lai Ievu atrastu dzīvu. Vecāki, zaudējuši cerības atrast meiteni ar citām metodēm, piedāvāja 10 000 eiro atlīdzību tam, kurš palīdzēs viņu meitu atrast. Diemžēl, arī šis gadījums nav bijis izņēmums un uz bēdu rēķina pamatīgi nopelnīt centušies arī ekstrasensi un citi "brīnumdari".

"Bezvēsts.lv" norāda, ka gan organizāciju Latvijā, gan Lietuvā pēc pirmajām ziņām par atlīdzību burtiski apbēra ar zvaniem. Zvanīja cilvēki, kuri uzdevās par pasaulslaveniem dziedniekiem, pārliecināja par savam pārdabiskajām spējām, bet savus vārdus izvairījās nosaukt. Pieprasīja tuvinieku kontaktus un tikai viņiem bija gatavi pavēstīt "patiesību" par to, kas noticis ar meiteni.

"Bezvēsts.lv" brīvprātīgie, ņemot vērā skaudro pieredzi, pazudušo cilvēku tuvinieku kontaktus trešajām personām ne nodod. "Kā atbildi uz mūsu atteikumu pa tiešo sakontaktēt ekstrasensus ar radiniekiem, mums pat draudēja publicēt personisku saraksti ar mums tīklā, kam mēs piekritām, tā kā mums nav nekas slēpjams. Tā arī nesagaidot tuvinieku kontaktus, kāds jauns cilvēks atsūtīja mums karti ar atzīmētu vietu, ko esot izdarījusi "viņa pasaulslavenā mamma - ārste un ekstrasense," norāda "Bezvēsts.lv". Lieki piebilst, ka mirusī meitene atrasta 136 kilometrus no vietas, kuru atzīmējusi šī pasaulslavenā brīnumdare.

" Izslavētie ekstrasensi tagad klusē. Bet tas tikai uz laiku. Pēc pieredzes zinām, ka paies daži mēneši, viss aizmirsīsies un paši ciniskākie ezotēriķi izlīdīs no savām alām ar paziņojumiem “Mēs taču teicām! Tie bijām mēs, kas norādīja vietu, kur atrada cilvēku!” Un diemžēl atkal kāds noticēs un ies uz pieņemšanu. Patiesībā meiteni atrada policija, pēc profesionāli sagatavotās meklēšanas operācijas," uzsver organizācija, kas jau gadiem nodarbojas ar pazudušo cilvēku meklēšanu.

Arī Lietuvas organizācijas "Missing.lt" pārstāvji visu pazudušās Ievas meklēšanas laiku saņēmuši neskaitāmus zvanus un vēstules no visdažādākajiem afēristiem, kas mēģinājuši nopelnīt uz bēdu pārņemtās ģimenes rēķina.

"Pats cīnisks pareģu “rekords”- attālums no vietas, kuru viņi parādīja kartē līdz vietai, kur patiesībā atrada pazudušo Ievu bija 350 kilometri," norāda organizācija no Lietuvas.
Konkrētā pazudušo cilvēku meklēšanas organizācija Lietuvā darbojas jau 26 gadus. Ne reizi šo gadu laikā ekstrasensi nav parādījuši precīzu vietu, kur atrodas pazudušais cilvēks. Arī "Bezvēsts.lv" vadītājs Latvijā Aleksandrs Faminskis norāda, ka septiņu gadu laikā, kopš organizācija darbojas Latvijā, arī šeit neviens "brīnumdaris" nav spējis atrast kādu pazudušo.
Jau vēstīts, ka Lietuvas policija piektdien atrada pazudušās Ievas Strazdauskaites līķi. Par meitenes slepkavību aizturētas sešas personas. Četrām no viņām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)