Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ceturtdien notiks atvadīšanās no Gido Kokara

© F64

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā mūžībā aizgāja izcilais latviešu diriģents Gido Kokars. Atvadīšanās no diriģenta notiks ceturtdien, 16. martā, no plkst. 14 līdz plkst. 16 koncertzālē Ave Sol, vēsta Latvijas Radio "Klasika".

Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka Kokars dzimis 1921.gadā un pērn 17.augustā svinēja savu 95 gadu jubileju. Viņš sava mūža laikā strādāja ar vairākiem koriem, tostarp ilgus gadus bija tautas kora "Daile" un Bauskas rajona skolotāju kora "Daina" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Tāpat kordiriģents bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesors. Kokars strādāja Mūzikas akadēmijā kopš 1961.gada - no 1961. līdz 1972.gadam viņš bija akadēmijas vecākais pasniedzējs, no 1972. līdz 1983.gadam - docents, savukārt kopš 1983.gada Kokars bija Mūzikas akadēmijas profesors.

Kokars bija arī vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku, Bauskas rajona koru, Skolotāju koru salidojumu, Rīgas Latgales priekšpilsētas koru, Jūrmalas pilsētas koru un Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu svētku virsdiriģents.

Kordiriģents arī apbalvots ar valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni.