Neskaidra Latvijas Radio 2 nākotne

Mēneša laikā, kopš valdība bija plānojusi skatīt jautājumu par Latvijas Radio 2 (LR2) nodošanu koncesijā, LR2 nākotne tā arī nav izlemta, un, visticamāk, nākamajā koalīcijas sēdē meklēs atbildi uz jautājumu, kur ņemt līdzekļus populārākā radio darbības nodrošināšanai.

Pērn, plānojot šāgada budžetu, Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) bija rēķinājusies, ka līdz aprīļa beigām LR2 būs nodots koncesijā un tam vairs nevajadzēs piešķirt dotāciju. Pagaidām budžetā LR2 nodrošināšanai ir piešķirti līdzekļi līdz 30. aprīlim. Marta sākumā šo jautājumu nobremzēja apvienības Vienotība veidojošās partijas Pilsoniskā savienība pārstāvji, kuri iebilda pret koncesiju.

Ministru kabinets (MK) šo jautājumu novirzīja izskatīšanai Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, savukārt komisija vienojās, ka šis jautājums ir jāizlemj valdībai. "MK ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, lai varētu izskatīt jautājumu par LR2 nodošanu koncesijā. Iemesli, kāpēc šā jautājuma izskatīšana MK tiek vilcināta, NRTP nav zināmi," Neatkarīgajai stāsta NRTP loceklis Sergejs Kārītis. Viņš norāda, ka valdība un parlaments viens no otra novirza atbildību, taču vienīgais, par ko politiķi spējuši vienoties, ir papildu līdzekļu piešķiršana LR2 turpmākai darbībai.

"Pēdējo reizi LR2 koncesijas jautājums tika skatīts 8. marta Sadarbības padomes sēdē, kur katra puse palika pie sava viedokļa. Proti, Finanšu ministrija (FM) bija pret, arī no partijām nebija viennozīmīga atbalsta, tāpēc premjers šo jautājumu nodefinēja kā vēl nesagatavotu un lūdz atbildīgajai komisijai to skatīt no jauna. Ir pagājis mēnesis, un faktiski nekas nav mainījies, izņemot to, ka LR2 finansēšanai tiek pieprasīts papildu finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem," apstiprina premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

FM atzinumā Satiksmes ministrijai skaidro, ka tā neiebilst pret papildu līdzekļu piešķiršanu LR2 darbības nodrošināšanai, taču norāda, ka LR2 nodošanas koncesijā NRTP piedāvātais koncesijas projekts neatrisinās kopējās radio esošās un paredzamās finansiālās problēmas. Īstenojot to, Latvijas Radio finansiālais ieguvums būs minimāls un tāpat radīs negatīvu ietekmi uz valsts budžetu, uzsver FM. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pirms mēneša vienojās, ka tā rosinās turpināt darbu pie jau iesāktā koncesijas procesa.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais