Pašvaldības pārstāvji: "Jaunais vilnis" šogad Jūrmalā notiks

Baumas par festivāla "Jaunais vilnis" aiziešanu no Jūrmalas nav pamatotas, Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" sacīja Jūrmalas pašvaldības pārstāvji.

Neskaidrības un ažiotāža par "Jaunā viļņa" norises vietu sākās, kad Raimonds Pauls paziņoja, ka nepiedalīsies konkursa organizēšanā un arī žūrijā. Tiek pieļauta iespēja, ka saceltā ažiotāža varētu būt reklāmas triks, ar kura palīdzību par festivāla tuvošanos atgādina jau vairākus mēnešus pirms tā sākšanās.

Tomēr Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics un "Dzintaru koncertzāles" vadītājs Svens Renemanis ir pārliecināti, ka arī šogad "Jaunais vilnis" skanēs Jūrmalā. Munkevics uzsvēra, ka visi līgumi par konkursa norisi šogad Jūrmalā jau ir parakstīti.

Jūrmalas domes vadītājs atzina, ka Jūrmalai būtu ļoti neizdevīgi, ja šis pasākums, uz kuru ierodas turīgi cilvēki no vairākām pasaules valstīm, tiktu pārcelts uz citurieni. Zaudētāji būtu gan tūrisma nozares pārstāvji, gan tirgotāji.

Tikai pirms divām dienām pati dome izplatīja paziņojumu, kurā tika paustas šaubas par konkursa norisi Jūrmalā un tika izteikta apņemšanās domei kopā ar pilsētas uzņēmējiem meklēt iespējas konkursa "Jaunais vilnis" norisei Jūrmalas pilsētā, jo šobrīd pasākuma nākotne esot neskaidra.

6.aprīlī Jūrmalas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova tikās ar pilsētas tūrisma jomu pārstāvošajiem uzņēmējiem, lai pārrunātu šī brīža aktualitāti - konkursa "Jaunais vilnis" nākotni saistībā ar Jūrmalas pilsētu.

Sanāksme notika pēc tam, kad Pauls tika paziņojis par lēmumu vairs nepiedalīties konkursa "Jaunais vilnis" veidošanā. Šo lēmumu komponists skaidro ar pretrunīgo sabiedrības vērtējumu.

Jūrmalas dome norādīja, ka tādējādi zem jautājuma zīmes ir konkursa turpmākās norises vieta. Loskutova akcentēja, ka konkurss "Jaunais vilnis" ir viens no centrālajiem Jūrmalas vasaras sezonas notikumiem, kas veicina plašu tūristu un pilsētas viesu pieplūdumu. Ļoti tieši un nepastarpināti tas iespaido gan pilsētas uzņēmējus, gan viesnīcu un atpūtas vietu īpašniekus.

"Uzņēmēji ir ieinteresēti, lai "Jaunais vilnis" arī turpmāk notiktu Jūrmalā. Koncerta dalībnieki un viesi, ierodoties mūsu pilsētā, izmanto visas iespējas, ko sniedz Jūrmala - viesnīcas, restorānus un kafejnīcas, atpūtas vietas, spa piedāvājumus, taksometru pakalpojumus un citus. Tāpat daudzi no viņiem, uzturoties šeit ilgāku laiku, nelaiž garām iespēju apmeklēt arī Rīgu. Ne tikai finansiālais ieguldījums, bet arī Jūrmalas vārds, kas izskan milzu auditorijā, ir tā pievienotā vērtība, ko mums dod šis konkurss," pauda Loskutova.

Plānots, ka vistuvākajā laikā jautājums par "Jaunā viļņa" nākotni tiks apspriests arī kopīgā Jūrmalas uzņēmēju un kultūras konsultatīvajā padomē, tādējādi prezentējot pilsētas uzņēmēju un kultūras darbinieku viedokli. "Kopā mēs meklēsim atbalsta iespējas konkursam "Jaunais vilnis", sacīja Loskutova.

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2010" šogad Jūrmalā plānots no 27.jūlija līdz 1.augustam.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais