Apsveicam! Basketbola leģendai Uļjanai Semjonovai 65!

© F64 Photo Agency

9. martā 65. dzimšanas dienu svin leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova. 20 gadus ilgajā spēlētājas karjerā (1968-1988) Uļa kopā ar Rīgas TTT vienpadsmit reižu uzvarēja Eiropas valstu čempionvienību kausa izcīņā, vienreiz – Liliānas Ronketi Eiropas kausa izcīņā un 15 reižu kļuva par PSRS čempioni, bet Latvijas izlases sastāvā četras reizes uzvarēja PSRS tautu spartakiādes turnīros, vēsta "Basket.lv".

PSRS izlases sastāvā Uļjana Semjonova kļuva par divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni, Semjonova uzņemta Pasaules basketbola slavas zālē, Pasaules Sieviešu basketbola Slavas zālē un FIBA slavas zālē.

„Tagad brīžos, kad veselība sašķobās, reizēm iznāk paprātot: vai bija vērts visu apzinīgo mūžu ziedot sevi pilnībā? Varbūt vajadzēja dzīvot rāmi un prātīgi, vairāk uzstāt uz personiskiem materiāliem ieguvumiem? Tādas iespējas man bija pārpārēm. Taču es laikam esmu maksimāliste, izdaru visu, ko vien spēju. Neaprēķinu katru kustību rubļos vai dolāros. Mazotnē man ģimene mācīja katru iesākto darbu paveikt godīgi, ar pilnu atdevi un līdz galam," grāmatā "Zelta meitenes TTT" norādījusi Semjonova.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.