Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Dūklavs: Norvēģijas juristi likuma normas par zvejas kuģi traktē citādāk

© F64

Šorīt telefonintervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs stāstīja, ka Norvēģijas juristi likuma normas traktē citādāk nekā ES un Latvijas juristi, līdz ar to Norvēģijā arestētā Latvijas zvejas kuģa lieta nerisinās ātri.

Ministrs apgalvo, ka Eiropas Savienība (ES) ir apsolījusi savu līdzdalību, lai šo problēmu risinātu, tomēr, viņaprāt, ir nepieciešama ne tikai ES līdzdalība, bet arī aktīva darbība. Viņš arī min, ka vajadzētu sakārtot likumdošanu, lai šāda situācija vairs neatkārtotos.

J. Dūklavs arī pauž, ka Eirokomisārs ir ticies ar Norvēģijas pusi, bet sīkāku lēmumu vēl nav. ''Tāpēc šodien es lūdzu tikties ar viņu un pārrunāt šos jautājumus.
Manuprāt, ir izredzes šo lietu atrisināt ātri. Mēs esam lūguši šo jautājumu izskatīt kā ārkārtas situāciju,'' vēsta ministrs.

Jau ziņots, ka, lai pārrunātu iespējas rast risinājumu saistībā ar Norvēģijā janvāra sākumā arestēto Latvijas sniega krabju zvejas kuģi "Senators", zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) šodien Briselē tiksies ar Eiropas Savienības (ES) Vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisāru Karmenu Vellu.