Deputāti lems par mediķu algu virsstundās

© Aigars Eglīte, F64 Photo Agency

Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti šodien plkst.13 iztaujās Veselības ministrijas amatpersonas par progresu, risinot situāciju, kad medicīnas darbinieki par virsstundu darbu nesaņem dubultu samaksu.

"Veselības ministrijā jau ilgāku laiku strādājusi darba grupa, vērtējot iespējas ieviest normālu virsstundu apmaksu mediķiem. Vēlamies redzēt ierēdņu darba rezultātus un plānu, kā izbeigt šo netaisnīgo situāciju mediķu darba apmaksā," norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (V).

Deputāts uzsver, ka normālā pagarinātā darba regulējums kā kompromisa solis tika pieņemts krīzes laikā, lai ļautu mediķiem vairāk nopelnīt, strādājot ilgākas stundas vienā darba vietā. Tolaik bija skaidrs, ka papildu līdzekļu virsstundu apmaksai medicīnas iestādēm nebūs. Krīze jau vairākus gadus kā pārvarēta, krīzes laika risinājums joprojām spēkā, akcentē apakškomisijas vadītājs.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Veselības ministrijas, Tiesībsarga biroja un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības.

Apakškomisijas sēde notiks Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

Svarīgākais