Visā Latvijā apgrūtināta braukšana; vietām bloķēta satiksme

Snigšanas dēļ šovakar braukšanas apstākļi apgrūtināti pa galvenajiem ceļiem gandrīz visā Latvijā, liecina AS ''Latvijas Valsts ceļi'' publicētā informācija.

Braukšana ir apgrūtināta pa Rīgas apvedceļu, visā garumā apgrūtināta braukšana pa Jelgavas šoseju, Bauskas šoseju un Daugavpils šoseju.

Pa Liepājas šoseju braukšana apgrūtināta gandrīz visā garumā - no Rīgas līdz Grobiņai. Pa Ventspils šoseju braukšana apgrūtināta 140 kilometru garā posmā no Rīgas.

Pa Vidzemes šoseju braukšana apgrūtināta no galvaspilsētas līdz Raunai, bet pa Valmieras šoseju braukšana apgrūtināta no Murjāņiem līdz Unguriem. Pa Tallinas šoseju braukšana apgrūtināta no Rīgas līdz Tūjai.

Latvijas valsts ceļi šovakar informēja, ka uz vairākām stundām bija bloķēta satiksme uz A2 šosejas, bet tagad satiksme ir atjaunota.

Savukārt uz autoceļa, kas savieno Ilūksti uz Daugavpili, plūdu dēļ ir slēgts posms starp Ilūksti un Aroni. Tur ceļu appludinājuši Daugavas ūdeņi. Slēgto posmu iespējams apbraukt, piemēram, pa autoceļu P70 Svente-Subate.

Arī mobilās lietotnes "Waze" lietotāji ziņo par vairākās vietās notikušiem ceļu satiksmes negadījumiem, apledojumu un palēninātu transporta plūsmu.

Savukārt stiprās snigšanas dēļ uz A13 no 144,7 - 156,4 km posmā Daugavpils - Medumi vēl aizvien ir bloķēta satiksme.

Jau ziņots, ka šovakar no dienvidiem Latviju šķērso sniega zona un pieaug sniega sega. Snigšanas laikā autoceļi var būt sniegoti un slideni, stiprais vējš tos var aizputināt. Autovadītāji aicināti būt piesardzīgiem un braukt atbilstoši ziemas apstākļiem.