Pie Daugavpils applūdušas zemākās palienes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © twitter/ meteo

Naktī uz pirmdienu sākušas applūst zemākās palienes Daugavā pie Daugavpils, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Kopš svētdienas rīta ūdens līmenis kāpis par 2,5 metriem, agrā pirmdienas rītā pārsniedzot 6,5 metrus virs Daugavpils novērojumu stacijas nulles punkta. Zemākās vietas pilsētā sāk applūst, ūdens līmenim pārsniedzot 7,5 metru atzīmi, un tik augsts ūdens līmenis netiek prognozēts.

Ļoti augsts ūdens līmenis saglabājas Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām. Šeit pārsniegta bīstamības robeža, tomēr jāatzīmē, ka ūdens līmenis ir metru zemāks nekā 2013.gadā, kad šeit tika reģistrēts plūdu rekords.

Ūdens līmenis pakāpeniski kāpj arī Daugavā pie Jēkabpils, tas pagaidām saglabājas zem sešu metru robežas un palienes nav applūdušas. Arī Pļaviņās situācija pagaidām ir stabila.

Krāslavas novadā ūdens līmenis Daugavā pēdējā diennaktī ir nedaudz pazeminājies.

Daugavā turpinās ledus iešana, vietām saglabājas sastrēgumi, gaidāma arī ledus masu ienākšana no Baltkrievijas, tāpēc vēl ir iespējama ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Ogres lejtecē ūdens atkāpies līdz līmenim, kāds bija pirms ledus iešanas sākuma. Arī Lielupē ūdens līmenis ir pazeminājies, bet Gaujā tas ir stabils.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.