Ūdens līmenis kāpis tikai Daugavā; Ogrē ledus sastrēgums

© facebook/ Sandijs Greiškāns

Pēdējā diennaktī Daugavā turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās, pārējās upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās vai nemainījās, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daugavā joprojām ir ledus sega, ledus sega ar lāsmeņiem vai torosiem, daudzviet arī ūdens uz ledus un piekrastes vaļumjoslas. Atsevišķos Daugavas posmos: Vitebskā, Polockā, Piedrujā un Krāslavā novērota reta līdz vidēja ledus iešana. Daugavā pie Jēkabpils pakāpeniski kūst ledus sega, savukārt pie Zeļķiem ledus sega paliek tumšāka un veidojas plaisas. Ledus sega joprojām ir Pededzē, Rēzeknē un Lielajā Juglā. Aiviekstē pie Aiviekstes HES vakar ledus izgājis un, šodien novērotas, paliku piesalas. Ogrē posmā Lielpēči - Ogre vidēja līdz bieza ledus iešana, pie Lielpēčiem krastos ledus krautņi. Salacā un Sedā paliku piesalas. Gaujā pie Velēnas ledus sega ar lāsmeņiem un piekrastes vaļumjoslas, Valmierā paliku piesalas. Tirzā ir ledus sega un uz tās ūdens. Lielupē pie Jelgavas reta ledus iešana.

Tuvākajās dienās Daugavā turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, kā arī ledus segas kušana un uzlūšana. Daugavas pietekās ūdens līmeņa svārstības. Ūdens līmenis Gaujā paaugstināsies, bet pietekās galvenokārt pazemināsies, atsevišķos posmos svārstīsies. Lielupē posmā Mežotne - Jelgava ūdens līmenis pakāpeniski pazemināsies, bet posmā Kalnciems-Sloka paaugstināsies. Ventas baseina upēs un Baltijas jūras piekrastes mazajās upēs ūdens līmenis galvenokārt pazemināsies.

Arī Gaujā novērota ledus iešana:

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais