Dzemdību nama vecmātēm algu palielinās par 9 centiem jeb 3%

© F64

No šodienas Rīgas Dzemdību nama sertificētajām vecmātēm atalgojums palielināsies par 3% un aptuvenā stundas likme būs 3,14 eiro stundā iepriekšējo 3,05 eiro vietā, informēja vecmāšu pārstāve Dagnija Štrausa.

Kopumā Dzemdību nama ginekologu un dzemdību speciālistu darba samaksa patlaban ir 5,05 eiro stundā pirms nodokļu nomaksas. Kā iepriekš žurnālistiem norādīja veselības ministre Anda Čakša, tarifs par vienu dzemdību reizi no 1.janvāra ir palielināts par 50 eiro, tomēr Nacionālais veselības dienests (NVD) ir paredzējis, ka uz tā rēķina atalgojums var pieaugt tikai par 2%, kas ir aptuveni 10 centi no 5,05 eiro.

Savukārt vecmātēm, pateicoties 50 eiro pieaugumam, atalgojums no šodienas pieaugs par 3%. Tāpēc sertificētu vecmāšu aptuvenā likme būs 3,14 eiro stundā, iepriekšējo 3,05 eiro vietā.

Jau ziņots, ka Rīgas dzemdību nama vecmātes un dzemdību speciālisti ir pieprasījuši Veselības ministrijai (VM) un iestādei risināt zemā atalgojuma jautājumu, pretējā gadījumā solot darbu arī pamest. Dubultot samaksu par stundas darbu prasa arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā strādājošie, savukārt Liepājas reģionālajā slimnīcā strādājošie VM ir nosūtījuši vēstuli, kurā aicina nodrošināt adekvātu darba samaksu dzemdniecības nozarē strādājošajiem, kā arī risināt problēmu ar jauno speciālistu piesaisti.

Svarīgākais