No koku krāvuma atbrīvo Strenču tiltu pār Gauju

Šodien Strenču tilts pār Gauju no koku krāvuma ir atbrīvots un darbi uz tilta jau beigušies, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Strenču posteņa komandieris Aleksejs Jefimovs.

Darbi noslēgušies veiksmīgi - tilts no kokiem ir pilnībā brīvs un satiksme uz tilta ir atjaunota. Ja pie tilta neveidosies jauns krāvums, rīt satiksmi uz tilta ierobežot nebūs nepieciešams.

Daļa koku, kas bija sastājušies pie tilta, izvilkta krastā, daļa aizpeldējusi lejup līdz ar straumi.

Kā vērtē Jefimovs, pašlaik ūdens līmenis Gaujā Strenču apkārtnē ir nokrities par 10-15 centimetriem. Arī no Gulbenes apkārtnes saņemta informācija, ka ūdens līmenis krities. Šādas ziņas gan nevieš pārliecību, ka tuvākajās dienās līmenis Gaujā Strenču apkārtnē turpinās kristies, jo arī Strenču apkārtnē mežos vēl ir sniegs.

Pilsētas teritorijā ielas joprojām ir applūdušas, zem ūdens joprojām ir arī Strenču brīvdabas estrāde. VUGD turpinās uzmanīt situāciju pilsētā un apkārtnē.

Regulāri tiek apsekots arī apmēram 50 metrus garais koku krāvums, kas joprojām atrodas Gaujas līkumā puskilometru pirms Strenčiem un tika atklāts 6.aprīlī. Tas joprojām stāv uz vietas, bet nav iespējams paredzēt, kad tas izkustēsies.

Krāvumam piekļūt var tikai ar laivu, jo meži Gaujas tuvumā arī ir applūduši.

Jau ziņots, ka vakar valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" strādniekiem neizdevās atbrīvot Strenču tiltu pār Gauju no koku krāvuma. Šodien talkā tika sūtīta speciālā tehnika.

Darbu dēļ tika ierobežota satiksme pie Strenču tilta pār Gauju uz autoceļa P25 Smiltene-Strenči.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais