Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

PALĪDZAM: Smagi slimās Katrīnas ārstēšanai pietrūkst pavisam nedaudz

© Elmārs Rudzītis/ f64 photo agency

Katrīnai ir tikai 5 gadiņi, bet viņa jau kopš dzimšanas sirgst ar iedzimtu ceļo locītavu deformāciju. Sociālajā medijā facebook grupā "Palīdzēsim viens otram" ir ievietots lūgums ziedot naudu, lai mazā Katrīna varētu veikt ārstēšanos Maskavā.

"Palīdzēsim viens otram" vēsta:

Uz šo brīdi ir saziedoti 150 euro ,lai Ilona ar meitiņu tiktu uz Krieviju pie ārsta,lai Katrīnai būtu iespēja piecelties kājiņas.Pietrūkst vēl 650.euro.

Ilona raksta:
Katrīnai 5.gadus attpakaļ piedzima ar iedzimtiem ceļu locītavu mežģijumiem. Tas priekš manis bija liels šoks un negaidīts pārbaudījumus,jo grūtniecības laikā neviens neteica, ka gaidāmas kādas problēmas. Bet mēs nepadevāmies un atradām ārstu Krievijā,kurš mums palīdzēja.
Ar Jūsu un Krievijas ārsta palīdzību 4.gadus atpakaļ izdevās ielikt abus ceļus atpakaļ. Vienu celtīti nācās operēt 8 mēnešu vecuma- Krievijā,bet ar otru likās ka būs vis kārtībā ieliekot manuāli. Bet paejot gadiem izrādās, ka ceļa locītava kura tika manuāli ielikta tomēr nav īsti nostiprinājies.

Katrīna rāpo ceļas uz ceļiem ir ļoti aktīva un dzīvespriecīga,šobrīd var redzēt,ka meitiņa cenšas celties uz kājiņa, bet viņa to nevar izdarīt jo cēlīts nav īstajā vietā. Neskatoties uz to ka viņai ir reta iedzimta ģenētiska kaite ,nelīdzsvarota hromosomas abrezācija ,Katrīna ir ļoti zinātkāri un atri uztver jaunu informaciju un, lai gan lēnām,bet attīstās. Skatās kā citi bērni vasarā skraida un lec viņai actiņas mirdz un man žēl meitiņu,jo redzu ka viņa arī vēlas skriet. Katrīnai ļoti patīk atrasties bērnu kompānija un kontaktēties ar bērniem. Septembrī vēlamies sākt apmeklēt bērnudārzu. Esam mēģinājuši nostabilizēt ceļa locītavu ar ortozes palīdzību,bet diemžēl tas nedeva cerētos rezultātu. Šobrīd ļoti nepieciešama atkārto apmeklējums Krievijā pie traumatologa-ortapeda, kas ārstēja meitiņu no paša sākuma. Diemžēl man pašai nav iespejas segt šos izdevumus,jo rūpējos par meitiņu mājas un strādāt patstāvīgu darbu nevaru. Tādēļ atkārtoti vēršos pie Jums pēc palīdzības. Lai mēs varetu tikt pie ārsta uz konsultāciju un pārbaudēm nepieciešami ir 800.euro. Manai meitiņai ir iespēja staigāt un pat skriet un to viņa ļoti vēlas,bet pagaidām nespēj, ļoti ceru ka mēs tiksim uz konsultāciju un pārbaudēm. Latvijā ar šo diagnozi nav pieredzes, bet Krievijas ārsts pie kā braucam ir ar ļoti lielu pieredzi šinī problēma. Pielikumā bildes ar slēdzienu un ar ierakstiem no Krievijas.

Ļoti ceru uz Jūsu atbalstu, lai varētu nogādāt savu meitu pie ārstiem Krievijā. Summa ietilpst ceļa izdevumi,uzturēšanas apmēram 3-5 dienas un medicīniskie izmeklējumi.
Ja Jūs vēlaties atbalstīt Katrīnu ,ziedot varat uz

Konta rekvizīti: (Ar norādi Katrīnas ārstēšanai)
"Palīdzēsim viens otram"
reģ.nr - 40008260372
AS Swedbank
LV06HABA0551043090995