Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Informāciju par VK atklātajiem zaudējumiem Austrumu slimnīca nekomentē

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca pagaidām nekomentē izskanējušo informāciju par Valsts kontroles (VK) revīzijā atklātajiem zaudējumiem, pastāstīja slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Viņa norādīja, ka, ievērojot likumu par Valsts kontroli, slimnīca līdz revīzijas ziņojuma spēkā stāšanās brīdim nesniegs komentārus par informāciju, kas iekļauta revīzijas ziņojumā.

Kā žurnālistiem pastāstīja veselības ministre Anda Čakša, saņemts VK ziņojums ar nosaukumu "Vai austrumu slimnīcas darbības efektivitāti ir iespējams uzlabot?". Revīzijā esot veikta izpēte par to, cik efektīvi dažādās jomās darbojusies slimnīcas vadība.

Pēc VM rīcībā esošās informācijas līdz pat 53% no visām Austrumu slimnīcas telpām netiek izmantotas ārstniecības procesa nodrošināšanai un to uzturēšanai tiek nelietderīgi izlietoti vismaz 115 000 eiro gadā.

Tāpat slimnīcai nodarīti zaudējumi vismaz 424 000 eiro apmērā, jo savstarpēji nesaskaņotas rīcības rezultātā ilgstoši slimnīcas rekonstruētās telpas nav tikušas izmantotas ārstniecībā.

Zaudējumi radušies arī, nolemjot slimnīcas telpu uzkopšanas darbu nodrošināšanai piesaistīt ārpakalpojumu, tādejādi radot izmaksu sadārdzinājumu pa 700 000 eiro. Arī ēdināšanas pakalpojumu nodošana ārpakalpojumā slimnīcai nesusi zaudējumus 2,5 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka vakar Austrumu slimnīcas dalībnieku ārkārtas sapulcē no amata atkāpušies slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viestura Boka.