Atkal pagarina dienesta pārbaudi par e-veselības ieviešanu; vērtēs amatpersonu rīcību

© vm.gov.lv

Veselības ministrija (VM) vēlreiz pagarinājusi dienesta pārbaudes termiņu Nacionālajā veselības dienestā (NVD) saistībā ar e-veselības sistēmas ieviešanu, aģentūrai LETA pastāstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Šneiders skaidroja, ka pagaidām vēl tiek apkopota informācija, tāpēc termiņš pagarināts un rezultāti gaidāmi aprīļa sākumā. Šī ir jau trešā reize, kad pagarināts pārbaudes termiņš.

Pārbaudi NVD ministrija sāka novembra sākumā. Tajā paredzēts izvērtēt amatpersonu rīcību saistībā ar e-darbnespējas lapu un e-receptešu ieviešanu, uzsākto e-veselības informācijas sistēmu ieviešanu un plānoto e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu pilnā apjomā.

Tāpat plānots izvērtēt amatpersonu rīcību par veiktajām aktivitātēm projekta "E-veselības integrētās informācijas sistēmas attīstība" ieviešanas pārvaldības un uzraudzības nodrošināšanā un konstatēto trūkumu novēršanā.

Savukārt pret Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktori Ivetu Ozoliņu uzsāktās dienesta pārbaudes rezultāti gaidāmi 1.martā. Pret Ozoliņu pārbaude ierosināta par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu. Uz pārbaudes laiku Ozoliņa ir atstādināta no amata.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais