Jūrmalas dome: Konkursa "Jaunais vilnis" norises vieta ir "uz jautājuma zīmes"

© Lauris Vīksne F64

Jūrmalas dome ar pilsētas uzņēmējiem meklēs iespējas konkursa "Jaunais vilnis" norisei Jūrmalas pilsētā, jo šobrīd pasākuma nākotne ir neskaidra, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pašvaldībā.

Šodien Jūrmalas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova tikās ar pilsētas tūrisma jomu pārstāvošajiem uzņēmējiem, lai pārrunātu šī brīža aktualitāti - konkursa "Jaunais vilnis" nākotni saistībā ar Jūrmalas pilsētu.

Kā ziņots, Maestro Raimonds Pauls pieņēmis lēmumu vairs nepiedalīties konkursa "Jaunais vilnis" veidošanā. Šo lēmumu komponists skaidro ar pretrunīgo sabiedrības vērtējumu. "Šogad paeju malā, jo vairs negribu nodarboties ar šīm lietām. Esmu pietiekami ilgi strādājis. Konkurss no skatītājiem ir dažādi novērtēts, un izšķīros, ka tagad darbošos ar lietām, kas vairāk interesē," iepriekš teicis Pauls.

Jūrmalas dome norāda, ka tādējādi zem jautājuma zīmes ir konkursa turpmākās norises vieta.

Loskutova akcentē, ka konkurss "Jaunais vilnis" ir viens no centrālajiem Jūrmalas vasaras sezonas notikumiem, kas veicina plašu tūristu un pilsētas viesu pieplūdumu. Ļoti tieši un nepastarpināti tas iespaido gan pilsētas uzņēmējus, gan viesnīcu un atpūtas vietu īpašniekus.

"Uzņēmēji ir ieinteresēti, lai "Jaunais vilnis" arī turpmāk notiktu Jūrmalā. Koncerta dalībnieki un viesi, ierodoties mūsu pilsētā, izmanto visas iespējas, ko sniedz Jūrmala - viesnīcas, restorānus un kafejnīcas, atpūtas vietas, spa piedāvājumus, taksometru pakalpojumus un citus. Tāpat daudzi no viņiem, uzturoties šeit ilgāku laiku, nelaiž garām iespēju apmeklēt arī Rīgu. Ne tikai finansiālais ieguldījums, bet arī Jūrmalas vārds, kas izskan milzu auditorijā, ir tā pievienotā vērtība, ko mums dod šis konkurss," pauda Loskutova.

Plānots, ka vistuvākajā laikā jautājums par "Jaunā viļņa" nākotni tiks apspriests arī kopīgā Jūrmalas uzņēmēju un kultūras konsultatīvajā padomē, tādējādi prezentējot pilsētas uzņēmēju un kultūras darbinieku viedokli. "Kopā mēs meklēsim atbalsta iespējas konkursam "Jaunais vilnis", tā organizatoriem un arī maestro Raimondam Paulam," sacīja Loskutova.

Kā ziņots, 29.martā Jūrmalā uz "Jūrmalas teātra" skatuves notika starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis 2010" Baltijas reģiona pretendentu atlase. Tajā no 54 dalībniekiem izraudzīti 18 pretendenti, no kuriem viens iegūs tiesības piedalīties konkursā "Jaunais vilnis 2010", aģentūru LETA informēja konkursa atlases kārtas koordinatore Nadežda Buharova.

Starp 18 mūziķiem uz dalību konkursā pretendē Kristīne Zaharova, duets Miks un Paula Dukuri, Diāna Pīrāgs, trio "Ladies Sweet", Candy, Dainis Skutelis, Elīna Silova, Jūlija Miranoviča, Kamilla, Aminata Savadogo, Akela u.c. Visi izraudzītie pretendenti 1.aprīlī klubā "Godvil" piedalījās konkursa atlases pusfinālā.

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2010" šogad Jūrmalā plānots no 27.jūlija līdz 1.augustam.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais