Strenču tiltu neizdodas atbrīvot no koku krāvuma

© Ziemeļlatvija.lv

Šodien valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" strādniekiem nav izdevies atbrīvot Strenču tiltu pār Gauju no koku krāvuma, kas vairāku dienu laikā pie tilta izveidojies. Darbi tiks turpināti rīt, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Strenču posteņa komandieris Aleksejs Jefimovs.

50 metru garais krāvums, kas pietuvojies Strenčiem, bet pagaidām iestrēdzis Gaujas līkumā un nākotnē varētu apdraudēt tiltu, vēl nav uzsācis savu kustību uz pilsētas pusi.

Darbi pie tilta šodien ir pārtraukti. Rīt palīgā tiks sūtīta speciāla platforma, ar kuras palīdzību notiks atkārtoti mēģinājumi tilta balstus no kokiem atbrīvot.

Kā skaidro Jefimovs, strādnieki mēģinās kokus ne tikai atbrīvot, bet arī vilkt krastā, lai tie nepeldētu tālāk un neaizsprostotu Gauju jau pilsētas teritorijā.

Šīs dienas laikā Gaujā ūdens līmenis ir cēlies par 15 centimetriem. Nav zināms, kurā brīdī izkustēsies lielais koku krāvums, kas pašlaik atrodas upes augštecē pirms Strenčiem, tādēļ situācija tiks uzmanīta arī naktī.

Visi cilvēki, kas dzīvo applūstošajā zonā, ir brīdināti par draudiem, kas var rasties, ja ūdens līmenis pilsētā turpinās celties.

Kā liecina valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā atrodamā informācija, koku sanesumu likvidēšanas darbu laikā uz autoceļa P25 Smiltene-Strenči pie Gaujas tilta Strenčos 7.aprīlī un 8.aprīlī tiks ierobežota smagā transporta kustība laika periodā no plkst.9 līdz 20.

Autovadītāji tiek lūgti sekot līdzi informatīvajām zīmēm un iespēju robežās izvelēties alternatīvus ceļus šī posma apbraukšanai.

LETA jau ziņoja, ka koku krāvums, kas varētu apdraudēt Strenčus, apstājies 500 metrus pirms Strenču tilta pār Gauju, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Strenču posteņa komandieris Aleksejs Jefimovs.

Krāvums ir apmēram 50 metru garš, un, kā atzīst VUGD pārstāvis, skats esot iespaidīgs. No tilta tas nav redzams, jo atrodas Gaujas līkumā.

Pašlaik tas iestrēdzis starp salām un aizšķērso apmēram trešdaļu no upes platuma šajā vietā.

Ja koku sanesums sasniegs tiltu virs Strenčiem, tas var izveidot aizsprostu un būtiski paaugstināt ūdens līmeni.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais