VVF somiņa ceļos pie žurnālistes Krenbergas

Pavisam dīvains liktenis piemeklējis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas sarkano rokassomiņu, kas joprojām tā arī nav atradusi īpašnieku.

Grāmatas "Va(i)ras virtuve" autori izsolē par 120 latiem pirkto VVF savulaik izmantoto somiņu bija piesolījuši konkursa par labāko grāmatas nosaukumu uzvarētājiem, taču abi no tās bija atteikušies. Tad šo sarkano aksesuāru tika nolemts nosūtīt 80 gadus vecajam Voldemāram Fridriham Gothardam, bijušajam LPSR Valsts drošības komitejas darbiniekam, kas specializējies trimdas latviešu "uzraudzīšanā" un pratinājis arī nacionālās pretestības simbolu Gunāru Astru. Taču "eksčekistam" nosūtītā paciņa atgriezusies atpakaļ – kā izrietējis no pavadvēstules, adresāts esot pametis valsti.

"Līdz ar to atklāts kļuva jautājums – kur sarkani zeltīto artefaktu likt," "VZ" atzina viens no grāmatas "Va(i)ras virtuve" autoriem Lato Lapsa. Risinājums esot radies ļoti negaidīti: skatoties TV3 raidījumu "Nekā personīga", kurā tika intervēta bijusī prezidente. "Intervija bija pilnā apmērā iekļaujama žurnālistu mācību līdzekļos – kā intervētāja lišķības un iztapības paraugs intervējamā priekšā. Ņemot vērā intervētājas Oditas Krenbergas raidījumā paustās simpātijas pret Vīķes-Freibergas kundzi, kļuva skaidrs, ka labāku saimnieci sarkanā somiņa neatradīs – droši, ka eksprezidentes kvēlā cienītāja tai iegādās atbilstošu vitrīnu vai vismaz regulāri ar samta lupatiņu notrausīs katru puteklīti. Un tā nu somiņa pašlaik jau ceļo pie Krenbergas kundzes," informēja Lapsa.

Svarīgākais