Kultūras ministram seši ārštata padomnieki, diviem maksā algu

Kultūras ministram Intam Dālderim (TP) ir seši ārštata padomnieki, četri no viņiem strādā bez atlīdzības, bet padomnieks Mārtiņš Vanags saņem 1030 latus mēnesī un Egīls Šēfers 700 latus mēnesī, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Mārtiņš Vanags ministra ārštata padomnieka pienākumus pilda no 2009.gada 13.marta. Kā šodien preses konferencē aģentūrai LETA paskaidroja Dālderis, Vanags viņu konsultējot par kultūras politiku vispār un pastāstot, kādi lēmumi kultūras jomā ir pieņemti iepriekšējos gados, kad Kultūras ministriju vadīja Helēna Demakova (TP), bet Vanags bija viņas padomnieks.

Klarnetists Egīls Šēfers ir kultūras ministra ārštata padomnieks kultūrizglītības jautājumos un šos pienākumus pilda no 2009.gada 1.jūlija par 700 latiem mēnesī.

Preses konferencē Dālderis apgalvoja, ka Šēfers izstrādājot mūzikas skolu reformas programmu, kura nepatīkot mūzikas skolu vadītājiem, tāpēc Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācijas (LMIIA) dome izteikusi neuzticību kultūras ministram Dālderim.

Savukārt LMIIA domes priekšsēdētājs Aivars Broks aģentūrai LETA apgalvoja, ka neuzticības iemesls ir kultūras ministra nespēja nodrošināt Latvijas mūzikas un mākslas skolu kaut cik profesionālu darbu atbilstoši licencētajām un akreditētajām izglītības programmām.

Ministru kabineta deklarācijā kultūrizglītība ir noteikta kā galvenā prioritāte un tiek solīts saglabāt bērniem un jauniešiem iespējas interešu un profesionālās ievirzes izglītībā, nodrošināt vienlīdzīgu algu veidošanās mehānismu vispārējā un kultūrizglītības jomā.

Par kultūras ministra ārštata padomniekiem bez atlīdzības piekrituši būt dzejniece Inese Zandere, mākslinieks, Rundāles pilsmuzeja direktors Imants Lancmanis, kultūrtūrisma eksperts Jānis Jenzis un komponists Raimonds Pauls.

Svarīgākais