Līvānos applūdušas vairākas ielas un svētku laukums

Daugavā pie Līvāniem jau sesto dienu ceļas ūdens līmenis, un Līvānos daļēji applūdusi Domes iela un Celtuves iela. Applūdis arī Tradīciju laukums pie Dubnas, kur vasarās tradicionāli tiek rīkoti pilsētas svētki.

Atplūdi un ūdens līmeņa celšanās vērojama arī Daugavas pietekā Dubnā, kur palu ūdens daļēji sedz Upes un Dubnas ielu. Applūdušas arī vairākas privātmāju teritorijas Līvānos Celtuves, Domes un Dubnas ielā, kā arī vairākas saimniecības Jersikas pagastā, nra.lv informēja Līvānu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle. Daugava no krastiem izgājusi arī Līvānu novada Turku pagasta teritorijā, taču tur situācija ir normāla, dzīvojamās mājas nav applūdušas.

Pilnīgi no sauszemes norobežotas četras viensētas Jersikas pagastā. Kā informēja Līvānu novada Jersikas pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Vilcāns, visas plūdu skartās saimniecības brīvdienās ir apmeklētas, piedāvāta palīdzība pārtikas piegādē. Divām saimniecībām, kur dzīvo gados vecāki iedzīvotāji, pagasta pārvalde pārtiku piegādās mājās, pārējie apņēmušies tikt galā pašu spēkiem, izmantojot laivas. Iedzīvotāji lielākoties šo situāciju uztver mierīgi un no evakuācijas atsakās. Upju krastos dzīvojošie ar plūdiem rēķinās, jo Daugavā tie atkārtojas ik pēc dažiem gadiem.

Speciālisti prognozē, ka ūdens līmenis turpinās paaugstināties arī turpmākās dienas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.