Ceļmalā atrod sašautu kaķi; nepieciešama palīdzība

© facebook.com/ DZAB "Ķepu-ķepā"

Jau vairākkārt sociālajos tīklos nācies lasīt par gadījumiem, kad mājdzīvnieku īpašnieki savus pazudušos mīluļus atrod smagi ievainotus. Šoreiz par nežēlīgu cilvēku izturēšanos pret mājdzīvniekiem ziņo dzīvnieku aizsardzības biedrība "Ķepu-ķepā".

Sociālajā tīklā facebook "Ķepu-ķepā" pārstāvji pastāstījuši, ka otrdiena rīta pagalmā iebraukusi automašīna. Ar smaidu sejā dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāvji devušies atbraucējus sagaidīt. Tajā brīdī no automašīnas izkāpusi satraukusies sieviete, kura pastāstīja, ka ceļa malā ieraudzījusi kaķi, kurš gulējis un nekustējies. Uzmanīgi viņa to iecēlusi mašīna un vedusi pie speciālistiem.

"Apskatot lielo, rudo runci, konstatējam, ka viņš noteikti ir mājas kaķis. Pirmā doma - kaķis nevar nostāvēt un visticamāk ir pakļuvis zem mašīnas un salauzis kājas. Jā, viena kāja ir nedaudz pietūkusi. Konstatējam arī vairākus asiņainus, salipušus spalvu kušķus. Protams, rīts kā jau rīts, tikai nu mēs steidzam uz mašīnu, kaķi iekārtojam konteinerā un braucam uz klīniku. Sagaidam savu rindu un kaķim tiek uztaisīts rentgens. Atklājas šokējošs fakts.Kaķa vēderā ir 5 skrotis. Viena no skrotīm ir salauzusi pakaļkājas kaulu."

Gribas jautāt: "Cilvēk! Tev ierocis ir rotaļlieta? Vai tomēr tev būtu jābūt ieroča nēsāšanas atļaujai? Vai tomēr būtu jāiziet psihiatra pārbaude, lai iegūtu šo atļauju? Vai ierocim ikdienā nebūtu jāatrodas seifā? Vai nebūtu jāizņem medību licence, ja vēlies kādu dzīvnieku nogalināt? Vai, tu to darīji prieka pēc, vēlējies izmēģināt jauno rotaļlietu? Vai gribēji apliecināt savu vīrietību un parādīt, ka esi stiprs un varens? Tikai... Pie kā ir vainīgs kaķis, kuram tu iešāvi no tuva attāluma? Nesaki, ka tu viņu sajauci ar lapsu. Tas jau izklausīsies smieklīgi."

Sazinoties ar kaimiņiem noskaidrots, kas ir atrastā mājdzīvnieka īpašnieks. Diemžēl, viens pats viņš nespēj segt operāciju un 10 dienu stacionāra izmaksas. Kaķa saimnieks viens pats audzina 14 gadus veco dēlu un cīnās kā vien var, lai izdzīvotu. "Ķepu-ķepā" uzsver, par kaķa saimnieku neko sliktu nevar teikt. Runcis bijis barots un labi apkopts.

Šoreiz kaķi izdevās glābt. Operācija ir veikta. Pakaļkājai ir lauzts spieķa kauls, sadragāti muskuļaudi. Uz kaķi ir šauta ar medību ieroci, ar skrotīm, kuras parasti pēc šāviena sadalās daļās.

Kā izrādās šis kaķis vīrietim un viņa dēlam ir palicis vienīgais, kas atgādina par sievu un mammu. Abi ir izraudājuši acis cerot, ka mincis pārcietīs operāciju un atveseļosies. Tā kā runcim jāturpina atveseļoties un tam nepieciešami līdzekļi, dzīvnieku aizsardzības biedrība aicina ikvienu, kuram ir iespēja palīdzēt.

Ziedojuma konts: Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu-Ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22
Mērķis: Rudais runcis

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais