Šodien gaidāms pavasarīgs siltums

© F64

Otrdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..+6 grādiem un mākoņi daļēji segs debesis.

Dažviet gaidāma migla un neliels smidzinošs lietus. Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš, vakarā tas būs lēns.

Vakarā vietām no jauna apledos ceļi.

Rīgā pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem, vakarā var veidoties migla. Mērens ziemeļrietumu vējš kļūs lēnāks, gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu daļa, gaisa spiediens jūras līmenī ir no 767 dzīvsudraba staba milimetriem austrumu novados līdz 773 milimetriem Dienvidkurzemes piekrastē.

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Mākoņi daļēji klāj debesis, nav ievērojamu nokrišņu, vietām Kurzemē veidojas migla. Pūš mērens rietumu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš rietumu vējš 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra aptuveni nulle grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,5 grādiem Mērsragā līdz -2,7 grādiem Daugavpilī.

13.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +20 grādu Spānijā, Francijā un Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -22 grādi kalnos Rumānijā, kā arī Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais