Šodien sākas Programmētāju dienas

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

No šodienas līdz 17.februārim norisināsies Latvijas Programmētāju dienas, informēja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ģenerāldirektors Andris Melnūdris.

Programmētāju dienu laikā notiks dažādas darbnīcas, kur studenti, nozares speciālisti un citi interesenti varēs izmēģināt jaunākās tehnoloģijas.

Savukārt 17.februārī Rīgas tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē norisināsies konference, kur augsta līmeņa IKT eksperti un mācībspēki apspriedīs tādas tēmas, kā lietu internets, mākslīgais intelekts, lielo datu ieguvumi un zaudējumi, industrijas ietekme uz inovāciju vidi, drošības tehnoloģijas izstrādes procesu revolūcija un citas.

Pasākumu mērķis ir stiprināt informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares un izglītības iestāžu sadarbību.

Darbnīcas notiek ne tikai Rīgā, bet arī reģionos - Jelgavā, Liepājā, Pāvilostā, Aizputē un Saldū. Tās nodrošinās gan IKT nozares uzņēmumi, gan augstskolas.

Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais