Ūdens līmeņa celšanās Daugavā palēninās

Ūdens līmeņa celšanās Daugavā kļuvusi lēnāka, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tā aizvadītajā diennaktī Baltkrievijas teritorijā no Suražas līdz Verhņedvinskai līmenis paaugstinājies par 28 līdz 44 centimetriem, no Piedrujas līdz Jēkabpilij tas kāpis par 11 līdz 25 centimetriem.

Ledus sega vēl ir saglabājusies Daugavas augštecē Krievijas teritorijā, bet no Suražas līdz Polockai turpinās dažādas intensitātes ledus iešana.

Posmā no Verhņedvinskas līdz Zelķiem upe brīva no ledus, pie Pļaviņām reta ledus iešana un krastos saglabājas ledus krautņi.

Tuvākajās dienās ūdens līmeņu celšanās intensitāte Daugavā samazināsies, prognozē hidrologi.

Tāpat turpināsies Daugavas palieņu applūšana pie Krāslavas un posmā no Daugavpils līdz Līvāniem.

Gaidāms, ka pirmdien, 5.aprīlī, ūdens līmenis pie Daugavpils pārsniegs atzīmi 93,30 metri Baltijas jūras sistēmā.

Tāpat turpināsies arī plašāka Gaujas palieņu applūšana pie Valmieras un Carnikavas.

Zemgales upēs vēl iespējama neliela ūdens līmeņa celšanās, savukārt Kurzemes upēs līmenis pārsvarā pazemināsies.

Patlaban Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājies - Ventā, Abavā un Bārtā ar intensitāti no 16 līdz 31 centimetram, Lielupē posmā no Kalnciema līdz Slokai ar intensitāti divi līdz četri centimetri, Mēmelē - viens centimetrs diennaktī.

Lietus ietekmē Mūsā un Lielupes augštecē ūdens līmenis paaugstinās par 23 līdz 26 centimetriem, Svētē - par pieciem centimetriem diennaktī. Irbē un Misā līmenis joprojām turpina lēni paaugstināties par trīs līdz pieciem centimetriem diennaktī.

Vidzemes un Latgales upēs ūdens līmeņi pārsvarā paaugstinās - Aiviekstē par trīs līdz 13 centimetriem, Salacā par 15 līdz 28 centimetriem, Lielajā Juglā pie Zaķiem - par deviņiem centimetriem, Gaujā pie Carnikavas - par septiņiem centimetriem diennaktī.

Gaujā pie Valmieras aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis cēlies par 46 centimetriem, bet ūdens līmenis pazeminās Rēzeknē, Ošā, Dubnā, Ogrē un Gaujas augštecē.

Tuvākajās dienās ūdens līmeņu celšanās intensitāte samazināsies Latgales, Vidzemes un Zemgales upēs, prognozē speciālisti.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais