NBS līdz gada beigām armijā uzņems 400 karavīru

Atjaunojot rekrutēšanas un atlases procesu, bruņotie spēki jau gadu mijā profesionālajā dienestā pieņēma gandrīz 100 karavīru, bet līdz šā gada beigām profesionālajā dienestā plāno pieņemt vēl 400 karavīru, lai uzturētu atļautās 5100 karavīru štata amata vietas.

Tādējādi martā paredzēts rekrutēt 40 karavīrus Sauszemes spēkiem, aprīlī - 45 Sauszemes un 24 Jūras spēkiem, maijā - 40 Sauszemes spēkiem, jūlijā - 45 Sauszemes spēkiem, augustā - 45 Sauszemes spēkiem, oktobrī - 24 Štāba bataljonam un 20 Jūras spēkiem, bet novembrī - 45 karavīrus Sauszemes spēkiem, informē Aizsardzības ministrija (AM).

Plānots rekrutēt arī informācijas tehnoloģiju, sakaru un medicīnisko personālu, kā arī līdz augustam pieņemt 45 karavīrus studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Kopā šogad dienestam Bruņotajos spēkos pieteikušies jau 362 kandidāti, bet atlasei nosūtīti ir 174 kandidāti.

Ņemot vērā valsts ekonomisko un finanšu stāvokli, kas krasi samazinājis iedzīvotāju ienākumus un radījis bezdarbu, tādējādi kandidātiem dienestam Bruņotajos spēkos radot grūtības nokļūt rekrutēšanas punktā Rīgā, ir vienkāršota iestāšanās kārtība profesionālajā dienestā.

Tagad, lai pieteiktos dienestam Bruņotajos spēkos, kandidātam vairs nav jādodas uz Rīgu. Pieteikties var arī, aizpildot Bruņoto spēku interneta vietnē "www.mil.lv" pieejamo anketu un nosūtot to Rekrutēšanas un jaunsardzes centram uz elektroniskā pasta adresi, pa faksu vai pastu. Šādu iespēju ir izmantojuši vairāk nekā 350 kandidāti dienestam Bruņotajos spēkos.

Lai atvieglotu šīs informācijas atrašanu, visās Bruņoto spēku interneta vietnēs ir izvietots informatīvs baneris, kuru nospiežot kandidāts uzreiz nokļūst sadaļā ar informāciju par pieteikšanās un atlases procesa aprakstu.

Strukturālās reformas rezultātā, likvidējot spēku veidu štābus, bet pārējiem štābiem nosakot pieļaujamo personālsastāva skaitu, likvidējot atsevišķu profesiju amatus, kā arī novēršot funkciju dublēšanos starp AM, tās padotības iestādēm un Bruņotajiem spēkiem, radās iespēja palielināt finansējamo štata vietu skaitu regulārajās vienībās, līdz ar to šajās vienībās ir radušās vakances. Lai nokomplektētu tās ar personālsastāvu, Bruņotie spēki jau pagājušā gada pašā nogalē ir atjaunojuši 2008.gada beigās pārtraukto rekrutēšanas un atlases procesu.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais