Raidījums: Ledus deformējis Ķeguma HES aizsargbonas

Ledus izraisījis problēmas Ķeguma hidroelektrostacijā (HES), proti, tikušas deformētas aizsargbonas, šovakar ziņoja LTV ziņu raidījums.

Kā telefonintervijā raidījumam skaidroja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis, 31.martā biezā ledus dēļ tika deformētas aizsargbonas, kas neļauj ledum piekļūt tuvu pie HES agregātiem. Veidojums atāķējas un, lai ledus neiekļūtu hidroagregātos, to darbība tika apturēta.

Viņš prognozēja, ka drīzumā problēmas tiks novērstas.

Ķeguma HES patlaban strādā ar 60-70% noslodzi, informēja Siksnis.

Patlaban Ķeguma HES ir atvērti vairāki aizvari, ļaujot ūdenim brīvi krist. LTV ziņu raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka vienu no aizvariem vairs neizdodas aizvērt un vairākas telpas HES ir applūdušas.

Hidrobūves drošība nav apdraudēta.

Ķeguma HES ir vecākā Daugavas hidroelektrostacija un trešā lielākā hidroelektrostacija Latvijā.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais