Vilcienu biļetes internetā ieviesīs līdz vasaras beigām

AS "Pasažieru vilciens" līdz jūnijam tomēr neizdosies sākt vilcienu biļešu tirdzniecību internetā, kā tas bija plānots iepriekš, tomēr vasaras vidū vai beigās šāds pakalpojums būs pieejams, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Pasažieru vilciens" sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Patlaban tiekot izskatīti dažādi modeļi un koncepcijas, lai atrastu pasažieriem ērtāko un finansiāli izdevīgāko, skaidro Ālers, uzsverot, ka pieprasījums pēc šī pakalpojuma būs.

Pašlaik piedāvātā iespēja iegādāties biļetes ar SMS starpniecību jau sākotnēji plānota tikai kā papildus biļešu iegādes veids, jo šajā variantā jāaktivizē jauns konts, savukārt, iegādājoties biļetes internetā, nepieciešams bankas konts, kas teju katram jau ir, un klients var iegādāties biļeti. Līdz ar to tiekot plānots, ka internetā biļetes iegādāsies krietni lielāks interesentu skaits.

Jau ziņots, ka vispirms tikšot sākta biļešu tirdzniecība tālākajos maršrutos, ar konkrētiem sēdvietu numuriem, un nedaudz vēlāk arī piepilsētu maršrutos.

Nākamajā gadā AS "Pasažieru vilciens" vilcienos paredzēts ieviest e-talonu, tomēr par izmaksām un naudas plūsmas administrēšanu skaidrības pagaidām neesot, jo pašlaik tikai tiekot izvērtēti iespējamie varianti.

AS "Pasažieru vilciens'' galvenais darbības virziens ir iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumi. Šobrīd uzņēmums veic pārvadājumus 12 maršrutos, no tiem četri ir elektrovilcienu un astoņi dīzeļvilcienu maršruti.

Svarīgākais