Polijas Seima priekšsēdētājs ieradīsies vizītē Latvijā

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Šodien Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Polijas Seima priekšsēdētājs Mareks Kuhciņskis un viņa vadītā delegācija, informēja Saeimas Preses dienestā.

Vizītes laikā Seima spīkers tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) un Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi (ZZS), kā arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V) un komisijas deputātiem.

Tāpat, uzturoties Latvijā, Seima priekšsēdētājam paredzētas tikšanās arī ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

Vizītes laikā Kuhciņskis kopā ar Latvijas kolēģiem noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, tiksies ar Latvijas poļu kopienas pārstāvjiem, kā arī piedalīsies izstādes "Viņus nošāva ar šāvienu pakausī. Katiņas slaktiņš" atklāšanā Latvijas Kara muzejā.

Kuhciņski vizītē pavadīs Polijas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītājs Vojcehs Skurkevičs un sadarbības grupas vadītāja vietnieki Barbara Bartuša un Kazimiera Kleina.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais