Artemjevs: Man no rokām izrāva bērnu un pie galvas pielika pistoli

© F64

2016.gada maijā ziņu aģentūra LETA informēja, ka tiek meklēts starptautiski atzītais modes dizaineris Atis Artemjevs, kurš ar dēlu devies nezināmā virzienā. Intervijā žurnālam "Kas jauns" modes mākslinieks pastāstījis, ko piedzīvojis pēdējo divu gadu laikā.

Neilgi pēc notikumiem 2016.gada maijā, Artemjeva bērna māte Mae Laurela portālam "kasjauns.lv" apgalvoja, ka ir ārkārtīgi noraizējusies par savu dēlu. Vienīgais uz ko viņa varējusi cerēt ir tas, ka policija iespējami ātrāk viņas dēlu atradīs. Pēc vairākām dienām policija Artemjevu aizturējusi un bērnu atņēmusi.

Sarunā ar žurnālu "Kas jauns" modes mākslinieks neslēpj, ka attiecības ar dēla māti nav bijušas no tām labākajām. Jau esot Anglijā viņš jutis, ka ar amerikānieti visu mūžu nenodzīvos kopā. Cerībā, ka viss tomēr uzlabosies, viņš ar sievu un bērnu pirms vairāk nekā gada pārcēlies uz Latviju. Tomēr arī tas problēmas nav atrisinājis. Artemjevs arī atklāj, ka tieši viņš ir bijis tas, kurš par puisēnu rūpējis kopš bērna piedzimšanas.

Artemjevs sarunā ar "Kas jauns" pastāstījis, ka problēmas izteikti saasinājušās aizvadītā gada pavasarī, kad sieva ar bērnu, viņaprāt, nepamatoti ievietoti krīzes centrā. "Bija ceturtdienas vakars. Laurela kopā ar diviem vīriešiem iegāzās dzīvoklī, pagrūda mani malā, paņēma bērnu un aizgāja," vēsta "Kas jauns".

Par notikušo bērna tēvs ziņojis policijai. Trīs dienas viņš nav zinājis, kas noticis ne ar bērnu, ne viņa māti. Tad saņemts zvans no bāriņtiesas, kura pastāstīja, ka abi ievietoti krīzes centrā. Kā izdevumam stāsta Artemjevs, tad krīzes centra direktore parakstījusi rīkojumu viņu tur neielaist. Tikai pēc tam atļauts ar bērnu tikties trešās personas klātbūtnē.

Artemjevs sarunā ar "Kas jauns" norādījis, ka laikā, kad viņš bērnu aizvedis no krīzes centra viņam nebija liegtas bērna aprūpes tiesības. Pēc tam ticis saņermts zvans no bāriņtiesas, kuras pārstāvji uzsvēruši, ka bērns jāved atpakaļ uz krīzes centru.

Tāpat izdevums "Kas jauns" uzzinājis, kā notika Ata aizturēšana. Viņa tēvs žurnālistiem pastāstījis, ka pie viņa mājas vairākas dienas dežūrējusi policija. Visu meklēšanas laiku Artemjevs ar bērnu atradies pie attāliem radiem laukos.

Viņa aizturēšana notikusi kā kriminālfilmās. "Mājai pēkšņi izgāza durvis, ieradās bruņoti vīrieši maskās. Man no rokām izrāva bērnu un pie galvas pielika pistoli. Uzlika rokudzelžus," Artemjevs stāsta izdevumam. Pēc tam divas diennakts viņš pavadījis apcietinājumā.

"Kas jauns" arī informē, ka Vidzemes priekšpilsētas tiesa šobrīd skata lietu par bērna aizgādību. Artemjevs norādījis, ka līdz lietas izskatīšanai viņa dēlu nevar izvest no valsts. Pagaidām apgādības tiesības noteiktas mātei, Atim jāmaksā uzturnauda.

Svarīgākais