Iestājoties siltākam laikam, aicina motociklistus nebraukt pārgalvīgi

Nokūstot sniegam un iestājoties siltākam laikam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicina motociklistus novērtēt savas spējas un ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

NMPD uzsver, ka šosezon ir jau pirmais cietušais, jo vakar Saldus novadā 22 gadus vecs vīrietis, braucot ar motociklu, ir kritis. Šoreiz ir gūtas vieglas traumas.

NMPD uzsver, ka ne vienmēr šādi gadījumi beidzas veiksmīgi, nereti tiek gūtas ļoti smagas traumas, kuru dēļ cilvēks var zaudēt kustības spējas, pat kļūst invalīds.

Mediķi aicina arī vecākus interesēties par to, kā savu brīvo laiku pavada viņu bērni un pusaudži, kuri nereti slepus no vecākiem kopīgi ar draugiem iemēģina savas motocikla vai mopēda vadīšanas prasmes, kaut arī viņi nav sasnieguši ne attiecīgo vecumu, nedz arī viņiem tiesības.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais