Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

LIEK PADOMĀT: brīvā Latvijā pilsoņiem joprojām ir šādas dzimšanas apliecības

© Dieva Suņi Brālība/Facebook

Facebook grupā "Dieva Suņi Brālība" publicēts paraugs, kā izskatās Padomju Sociālistisko Republiku Savienības laikā dzimuša Latvijas pilsoņa dzimšanas apliecība, kas licis autoram jautāt, vai nav kauns par šādām apliecībām.

"26 gadus pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, okupācijas laikā dzimušiem Latvijas pilsoņiem joprojām ir šādas dzimšanas apliecības. Valsts vadībā kauns nav nevienam? " vēsta ieraksts.

Tas radījis pie ieraksta diskusijas par citiem dokumentiem, kuros parādās padomju laiku simbolika.

Ivars: "Tas pats jau attiecas arī uz izglītības dokumentiem no pamatizglītības līdz augstākajai, tur arī visi diplomi ar padumjās savienības simboliku. Tās izglītības iestādes kas vēl šodien pastāv varētu izsniegt jaunus diplomus, bet kas izsniegs likvidēto skolu vietā? Izglītības ministrija? Gaidi ar maisu, ka šie pakustēs."

Komentētāji norāda, ka dzimšanas apliecību var nomainīt, tādēļ problēmu nesaredz. Tāpat citi norāda, ka papīrs nenosaka, kāda ir cilvēka nostāja pret valsti.

Dārta: "Es esmu pēdējā 90.gadu paaudze un man ir citas asociācijas ar šādu dzimšanas apliecību, nevis PSRS laikiem. Pietam, es nemaz nezināju, ka var nomainīt dzimšanas apliecību. Kauns gluži nav. Ne jau papīrs padara mani par kaut ko."

Avots