Dzelzceļš iegūst atbalsta punktu Baltkrievijā

IR DAUDZIEM ROKA JĀPIELIEK, lai kravas no Ķīnas līdz Latvijai tiek. Šādas sadarbības ķēdi demonstrēja arī Latvijas un Baltkrievijas satiksmes ministri Uldis Augulis un Anatolijs Sivaks, kopā ar citām amatpersonām atklājotLatvijas dzelzceļa pastāvīgo pārstāvniecību Baltkrievijā © Publicitātes foto

Lai veicinātu Latvijas un Baltkrievijas sadarbību dzelzceļa pārvadājumu jomā un nostiprinātu tranzīta un loģistikas nozares sadarbību, Minskā atklāta Latvijas valsts uzņēmuma Latvijas dzelzceļš (LDz) pastāvīgā pārstāvniecība Baltkrievijā.

«Dzelzceļa nozare ir cieši saistīta ar kaimiņu valstīm, turklāt Baltkrievija ir viens no lielākajiem Latvijas partneriem starptautisko pārvadājumu jomā - pagājušajā gadā kravu pārvadājums starp Latviju un Baltkrieviju pārsniedza 20 miljonus tonnu, kas ir vairāk nekā 40% no visa pārvadājumu apjoma. Ņemot vērā, ka konkurence pārvadājumu nozarē pieaug, mūsu mērķis ir attīstīt ciešāku sadarbību ar nozīmīgākajiem partneriem, un Baltkrievija neapšaubāmi ir viens no tiem,» pārstāvniecības atklāšanā teica LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

LDz pārstāvniecības atvēršana Baltkrievijā ir īpaši svarīga saistībā ar Ķīnas kravu pārvadājumu piesaisti. Baltkrievija ir iesaistīta Ķīnas preču loģistikas ķēdē, un ciešas attiecības ar Baltkrieviju ir nozīmīgas tālākai Āzijā ražoto preču pārvadājumu attīstībai caur Latviju. LDz jau pagājušā gada novembrī parakstīja saprašanās memorandu ar Ķīnas - Baltkrievijas kopuzņēmumu China Merchants ChinaBelarus Commercial&Logistics Cooperation, bet pirms nedēļas LDz meitassabiedrība LDZ Loģistika noslēdza sadarbības līgumu ar Baltkrievijas valsts uzņēmumu Beltamožservis, kas piedāvā kompleksus muitas un loģistikas pakalpojumus, tostarp konteinervilcienu pārvadājumus no Ķīnas.



Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais