"QR" kods turpmāk jāsauc par kvadrātkodu

© F64

Kā liecina "Latvijas vēstnesī" publicētā informācija, tad turpmāk "QR" kods oficiālajā lietojumā būs jāsauc par kvadrātkodu.

Pēc Valda Vītoliņa lūguma LZA Terminoloģijas komisija ir apspriedusi un vienotai angļu valodas termina "QR code" atveidei oficiālajā lietojumā apstiprina Terminoloģijas komisijas 2016. gada 13. decembra sēdē akceptēto latviešu valodas terminu kvadrātkods.

QR kods ir balts kvadrātisks laukums, kas noteiktā veidā aizpildīts ar mazākiem melniem kvadrātiem. Tajā tiek iekodēta informācija, kas pēc tam ar speciālu viedtālruņa programmatūras palīdzību tiek nolasīta, un programmas izmantotājs nokļūst konkrētā interneta vietnē, kura ir iekodēta attiecīgajā kodā, norādīts publikācijā portālā "Esidross.lv".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.