Laika apstākļi šodien nesagādās pārsteigumus

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Pirmdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks un daudzviet smidzinās lietus, valsts austrumu daļā iespējams arī neliels sniegs un atkala.

Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi. Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā pirmdien turpinās smidzināt lietus, pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Latvijas tuvumā nav ne ciklonu, ne anticiklonu. Atmosfēras spiediens pamazām krīt, pirmdienas rītā tas ir 763-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir 0..+2 grādi, valsts dienvidaustrumos -1 grāds, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, daudzviet ir dūmaka un smidzina lietus, vietām tas piesalst.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 8-13 metru sekundē, Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks un smidzinošs lietus, gaisa temperatūra +1..+2 grādi, pūš dienvidrietumu vējš 3-8 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +1..+3 grādi. 22.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +16..+18 grādu daudzviet Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -26..-27 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos, kā arī -32 grādi Vorkutā, Krievijā.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais