Lieģis: Jaunsargu kustība vairo patriotismu un dzimtenes mīlestību

Jaunsargu kustība vairo patriotismu un dzimtenes mīlestību, šodien Alūksnē, tiekoties ar jaunsargu nometnes dalībniekiem, sacīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Jaunsargi Alūksnē kopš 27.marta Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā apliecina apgūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas.

12.klases jaunsargu noslēguma pārbaudījumu nometne, kurā piedalās vairāk nekā 300 jaunsargu no visiem Latvijas novadiem, notiek jau septīto gadu. Apmeklējot jaunsargu nometni, Lieģis iepazinās ar jaunsargu apgūtajām praktiskajām prasmēm ierindas mācībā, savukārt Kājnieku skolas poligonā - tūrismā un alpīnismā, orientēšanās apvidū un citās disciplīnās.

"Dalība jaunsargu nometnē ir vairojusi jūsu patriotismu un dzimtenes mīlestību. Esmu pārliecināts, ka Jaunsardzē iegūtās zināšanas un iemaņas Jūs izmantosiet tālāk dienestā Zemessardzē vai Bruņotajos spēkos, kuros jūs gaidām," jaunsargiem sacīja aizsardzības ministrs.

Nometnes noslēguma svinīgajā pasākumā aizsardzības ministrs jaunsargiem, kuri sekmīgi nokārtojuši pārbaudījumus, pasniedza Jaunsarga apmācību programmas apguves apliecību un apbalvoja trīs labākos 2.novada jaunsargus - Kasparu Brezinski no Gulbenes, Elīnu Šķenderi no Lejasciema un Jāni Anspuku no Preiļiem.

Vizītes laikā Alūksnē Lieģis apmeklēja arī Alūksnes pilsētas sākumskolu, kurā veiktais remonts noticis ar ASV finansējumu. Tiekoties ar Alūksnes novada domes vadību, Lieģis pārrunāja Kājnieku skolas un Alūksnes pašvaldības sadarbību.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais