Latvijas pasts vēlas palielināt paku sūtīšanas tarifus

Latvijas Pasts iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā tarifa projektu iekšzemes pasta pakām, liecina paziņojums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Latvijas Pasts vēlas palielināt tarifus par pasta paku sūtīšanu par 23%-44%.

Kā skaidro Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda, "iekšzemes pasta paku tarifus nepieciešams pārskatīt, jo kopš 2006.gada 1.janvāra tarifu izmaiņas pasta pakām nav veiktas, savukārt pašizmaksa ir paaugstinājusies".

Šobrīd tarifi ir iesniegti izskatīšanai, lai tie stātos spēkā nepieciešams SPRK apstiprinājums.

Tarifi ir aprēķināti saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2009.gada 17.septembra lēmumu "Universālā pasta pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodika".

Patlaban tarifs par iekšzemes pasta paku B klasē un svarā no desmit līdz 15 kilogramiem (kg) ir divi lati (neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN)), pasts aicina to palielināt līdz 2,87 latiem (bez PVN) jeb par 44%. Tarifs par šādu pašu paku, bet svarā no 15 līdz 20 kg, ir 2,50 lati (bez PVN), Latvijas Pasts to lūdz palielināt līdz 3,08 latiem (bez PVN) jeb 23%.

Patlaban tarifs par iekšzemes apdrošinātu pasta paku B klasē un svarā no desmit līdz 15 kg, ir divi lati (bez PVN), to plānots palielināt līdz 2,87 latiem (bez PVN), savukārt šādai pakai, bet svarā no 15 līdz 20 kg, palielinājums varētu būt no 2,50 līdz 3,08 latiem (bez PVN) jeb par 23%. Apdrošināto paku gadījumā papildus maksai par svaru iekasē maksu par apdrošināšanu.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2010.gada 1.jūliju.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par iekšzemes pasta paku tarifa projektu lietotājs var Latvijas Pasta telpās lidostas "Rīga" teritorijā, Ziemeļu ielā 10.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt Latvijas Pastā un vienotajā regulatorā 20 dienu laikā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais