Draud applūst vairākas ēkas un ceļi Dunavas pagastā

Šodien Jēkabpils novada Dunavas pagasta teritorijā ūdens līmenis sāk strauji paaugstināties, jo pa Daugavu virzās ledus un palu ūdeņi no Baltkrievijas teritorijas. Dunavas pagastā ir applūdušas pļavas un vairāk nekā trīs kilometri pašvaldības ceļu.

Ūdens līmenis turpina celties, un ir apdraudēti gan pašvaldības, gan valsts ceļi šī pagasta teritorijā; norobežošana no ārpasaules draud arī vairākām viensētām, nra.lv informēja Jēkabpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Jātniece.

Applūstošo teritoriju iedzīvotāji par situāciju ir informēti, viņu drošība nav apdraudēta; ir nodrošināta arī palīdzības sniegšana. Taču gan pagasta, gan valsts nozīmes ceļiem tik prognozēti nopietni bojājumi. Iespējams, ka, palu ūdeņiem krītoties, vairāki ceļi būs izskaloti un uz laiku kļuvuši neizmantojami.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais