Aizkavējusies pensiju izmaksa

Septembrī vairāki pensionāri sastapušies ar neparedzētām problēmām – par vairākām dienām aizkavējusies pensiju izmaksa.

Tā, atsaucoties uz portālu apollo.lv, ziņo db.lv.

Kādai Jelgavas iedzīvotājai pasta nodaļā paziņots, ka naudas nav un nebūšot. Savukārt citai pensionārei parasti pensija bankas kontā ienākusi katra mēneša astotajā datumā, taču septembrī ikmēneša naudiņu kundze saņēmusi tikai 10. datumā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pārstāve Egita Olupe skaidro, ka pensionāri vienkārši ir aizmirsuši, kurā konkrēti datumā pensiju oficiāli izmaksā, tāpēc sākas satraukums. Viņa skaidro, ka pensijas izmaksa var aizkavēties par vienu līdz trim dienām, taču ne vairāk.

Skaidrojot Jelgavas gadījumu, viņa noliedz, ka pie vainas būtu aģentūra, jo ir bijuši gadījumi, kad pensijas aizkavējas, jo konkrētajā pasta nodaļā vienkārši neesot naudas.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais