Traumatiska diennakts: notriekti vairāki gājēji, daudzi paslīdējuši uz ietvēm

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem notriekti seši gājēji, kā arī viens velosipēdists, informēja Valsts policijā.

Vakar rīta pusē noticis ceļa satiksmes negadījums Rīgā, Krišjāņa Barona un Tallinas ielu krustojumā, kur 1977.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīnu "Škoda" uzbrauca gājējai - 2003.gadā dzimušai jaunietei. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Priekules novada Virgas pagasta Paplakā pie mājām "Sarmas" 1987.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Audi" uzbrauca gājējai - 2003.gadā dzimušai jaunietei.

Jūrmalā, Lienes un Pliekšāna ielas krustojumā 1951.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Mercedes" uzbrauca 1959.gadam gadā dzimušam gājējam, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

Liepājā, Rīgas ielā 1947.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīnu "Hyundai Trajet" uzbrauca gājējam - 1962. gadā dzimušam vīrietim. Cietušais gājējs ar traumām nogādāts slimnīcā. Tāpat Liepājā, Raiņa ielā 9 nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu notrieca gājēju - 1939.gadā dzimušu vīrieti, kurš ar traumām tika nogādāts slimnīcā.

Vakar pēcpusdienā Jēkabpilī, Viestura ielā 38 pagaidām nenoskaidrots vadītājs, vadot nenoskaidrotu automašīnu, uzbrauca gājējam - 1983.gadā dzimušam vīrietim, un no negadījuma vietas aizbrauca par to neziņojot policijai. Gājējs tika nogādāts slimnīcā.

Aizkrauklē 1984.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Volvo" uzbrauca 1994.gadā dzimušam velosipēdistam. Velosipēdists ar traumām nogādāts slimnīcā.

Savukārt pagājušajā diennaktī Latvijā mediķu aprūpē nogādāti 12 cilvēki, kuri bija krituši uz slidenām ielām vai ietvēm, gūstot traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Lielākoties šie gadījumi konstatēti Rīgā, taču dažas traumas gūtas arī Kurzemē. Traumas uz slidenām ietvēm vai ielām guvuši cilvēki vecumā no 25-84 gadiem. Pārsvarā cietušās ir bijušas sievietes, gūstot tipiskas traumas - potīšu lūzumus, kāju lūzumus un galvas traumas, kā arī roku lūzumus.

Rīgā traumas guvis kāds 38 gadus vecs vīrietis, kuram no jumta uz galvas uzkritis sniega gabalam. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu un galvas sasitumiem

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.