Pret "Lattelecom" ierosina lietu par dominējošā stāvokļa izmantošanu

onkurences padome (KP) ierosinājusi lietu pret telekomunikāciju uzņēmumu "Lattelecom" par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un "netaisnīgu pirkšanas vai pārdošanas cenu vai citu netaisnīgu tirdzniecības noteikumu tiešu vai netiešu uzspiešanu vai piemērošanu", biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja KP priekšsēdētāja Ieva Jaunzeme.

"TV3" iepriekš vairākkārt paudis viedokli, ka "Lattelecom" un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" ciparu virszemes apraides cenas esot pārāk augstas un "TV3" nedomājot vismaz šogad pamest analogo apraidi.

"TV3" paziņojumā presei teikts, ka KP, ierosinot lietu, arī apvienojusi kabeļtelevīzijas operatoru "Izzi" un "Baltkom" sūdzības.

17.martā KP pieņēma lēmumu neierosināt lietu, balstoties uz "TV3" un "Viasat" sūdzību, kur skarti līdzīgi jautājumi par ciparu apraides cenas samērību.

Kā ziņots, arī "Baltkom" vērsies KP, prasot izvērtēt, vai "Lattelecom" darbībā televīzijas tirgū nav vērojamas škērssubsīdijas, ieviešot ciparu virszemes televīziju, kas sastāv no programmām, ko skatītājs skatās bez maksas, jo raidorganizācijas maksā par apraidi, un maksas programmām, kuru retranslācijas izmaksas sedz no maksas televīzijas abonentu maksām.

Svarīgākais