Uz slidenām ietvēm traumas guvuši septiņi cilvēki

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Vakar mediķu palīdzība bija nepieciešama vairākiem, kuri guvuši ziemas sezonai raksturīgas traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja.

Pakrītot uz slidenām ietvēm, vakar traumas guvuši septiņi cilvēki - trīs vīrieši un četras sievietes. Cietušo vecums bija no 30 līdz 53 gadiem. Pārsvarā gūtas kāju un roku traumas, kā arī divos gadījumos gūtas galvas traumas. Četri traumu gadījumi fiksēti Rīgā.

Tāpat vakar slimnīcā nogādāti divi vīrieši, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišana. Abi cietuši - kāds 41 gadu vecs vīrietis Vidzemē un kāds 42 gadus vecs vīrietis Rīga - atrasti guļam uz ielas alkohola reibumā.

Mediķi palīdzējuši arī trim cilvēkiem, kas aukstajā laikā guvuši apsaldējumus. Kāda 44 gadus veca sieviete guvusi pēdas apsaldējumu - viņa atrasta, guļam uz ielas alkohola reibumā. Ilgstoši atrodoties nekurinātās telpās, ekstremitāšu apsaldējumus guva arī kāds 74 gadus vecs vīrietis Zemgalē un kāda 69 gadus veca sieviete.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēma 1246 izsaukumus, no kuriem 173 saistīti ar traumām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.