Lidosta noraida Flika kritiku par ērtību līmeni kā Āfrikas lidostās

Pārdomātu un nepārtrauktu attīstības projektu rezultātā patlaban starptautiskā lidosta ''Rīga'' spēj apkalpot 4,5 miljonus pasažieru gadā, kaut arī 1972.gadā projektētais lidostas terminālis tika uzbūvēts ar jaudu 2-2,5 miljoni pasažieru gadā.

Šādu paziņojumu sniedz lidosta pēc tam, kad ''airBaltic'' izpilddirektors un līdzīpašnieks Bertolts Fliks paziņoja, ka lidostā "Rīga" piedāvātās ērtības tuvojas Āfrikas lidostu līmenim.

Lidostas paziņojumā teikts, ka 2011. gadā kapacitāte sasniegs 5,5 miljonu pasažieru gadā, taču, neraugoties uz pēdējo piecu gadu laikā straujo pasažieru skaita pieaugumu, kas ir viens no augstākajiem starp Eiropas lidostām, lidosta "Rīga'' ir sasniegusi augstus kvalitātes rādītājus gan lidsabiedrību, gan pasažieru apkalpošanas kvalitātes ziņā.

Par to liecinot arī starptautiskas godalgas, turklāt uzņēmums varot lepoties ar vienu no augstākajiem rādītājiem Eiropā aviokompāniju apkalpošanas ziņā un to izvirzīto augsto standartu izpildē.

Viens no būtiskākajiem jebkuras Eiropas un pasaules lidostas darbības kvalitātes rādītajiem ir punktualitāte, un šogad vidējais punktualitātes rādītājs esot 98 procenti, kas ir viens no augstākajiem rezultātiem Eiropā.

Lidosta atzīst, ka, stājoties spēkā vasaras lidojumu grafikam, būtiski pieaug reisu un apkalpoto pasažieru skaits, kas uzliek papildus slodzi lidostas pasažieru terminālim, kā arī lidlaukam.

Vidējais reisu skaits dienā vasaras sezonā pārsniegšot 200, taču lidosta esot gatava arī jauniem rekordiem, apkalpojot jau 14 000 pasažieru dienā.

Lielākā noslodze lidostai būs laika posmos no plkst.9 līdz plkst.12 ar 50 reisiem (31 ielidojošais un 19 izlidojošie) un laikā no plkst.19 līdz plkst.21 ar 33 reisiem (10 ielidojošie un 23 izlidojošie).

Tādēļ nepārtraukti notiekot infrastruktūras uzlabošanas darbi, lai pasažieriem un lidsabiedrībām nodrošinātu nemainīgi augstu apkalpošanu.

2010. gada vasaras sezonā no starptautiskās lidostas "Rīga" aviosatiksmi nodrošinās lidsabiedrības ''airBaltic", ''SmartLynx", "Lufthansa", ''Finnair", "Ryanair", LOT, ''Czech Airlines", "Norwegian Air Shuttle", "Turkish Airlines", "Aeroflot'', "Uzbekistan Airways'', "WizzAir'', "WindJet", "Belavia", "TAROM'', ''City Airline''.

No Rīgas vasaras sezonā būs iespējams doties uz 82 galamērķiem.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais