Deputāti šodien sāks uzklausīt NEPLP locekļa amata kandidātus

© F64

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien sāks uzklausīt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatam pieteiktos kandidātus, lai lemtu par to, kuras personas virzīt apstiprināšanai amatā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Komisija tiksies ar sešiem kandidātiem - žurnāla un portāla "Ir" ārštata autori Sanitu Upleju-Jegermani, bijušo VSIA "Latvijas Televīzija" programmu daļas satura redaktoru Ivaru Āboliņu, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Guntu Līdaku, SIA "Hansa Investment Club HIC" valdes priekšsēdētāju Nikolaju Lāci, SIA "Randala" valdes locekli un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēju Ievu Beitiku, kā arī SIA "Platforma Filma" valdes priekšsēdētāju, filmu producentu, TV reklāmu producentu un kampaņu vadītāju Aiju Ansoni.

Savukārt trešdien, 11.janvārī, komisija uzklausīs četrus kandidātus - Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktori Vitu Andu Tēraudu, producēšanas un mārketinga kompānijas "beach.lv" dibinātāju, producentu Patriku Grīvu, pašreizējo NEPLP locekli Daini Mjartānu un žurnālisti Žannu Helmani.

Abas dienas sēdes sāksies plkst.10 un notiks Pieprasījumu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju. Tāpat kandidātam atbilstoši likuma prasībām jābūt tiesīgam saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. 2.februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais