Kalniņš: Obligātais militārais dienests nebūtu efektīvs

© F64

Šorīt raidījumā "900 sekundes" topošais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš apgalvoja, ka nesaskata vajadzību atjaunot obligāto militāro dienestu Latvijā.

Kalniņš vēsta, ka šobrīd tiek attīstīts brīvprātības ceļš caur zemessardzi un jaunsargiem. ''Tas ir vislabākais veids, kā attīstīt kvalitatīvu valsts aizsardzību'' pauž Kalniņš. viņš arī bilst, ka ieviešot obligāto militāro dienestu samazinātos kaujas gatavība, jo tiktu noņemti līdzekļi no jau esošajām vienībām.

''Caur zemessardzi un jaunsardzi mēs ar minimāliem līdzekļiem iegūstam vēl labākus rezultātus nekā ieviešos obligāto militāro dienestu.'' vēsta Kalniņš.

Jautāts par Krievijas bruņojuma palielināšanu un pietuvināšanu Latvijas robežai, Kalniņš vēsta, ka šādām darbībām tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. ''Jebkura šāda veida bruņošanās mums liek aizvien vairāk akcentēt kaujas gatavību savās vienībās. Katru gadu Krievija papildina bruņojumu Latvijas robežas tuvumā. Bet arī mēs tam pievēršam lielāku uzmanību un attīstām savus resursus.'' vēsta topošais NBS komandieris.

Februārī Latvijā ieradīsies vairākas ASV tanku vienības. Precīzs datums vēl neesot zināms. Šī ir standarta rotācija, kura bija jau ieplānota jau 2016. gadā. Tas būs bruņojums - vairāki desmiti tanku un cita smagā tehnika, kā arī 100 - 160 karavīri.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais