Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Raimonds Pauls aiziet no "Jaunā viļņa"

Maestro Raimonds Pauls pieņēmis lēmumu vairs nepiedalīties populārās mūzikas konkursa Jaunais vilnis veidošanā. Šo lēmumu komponists skaidro ar pretrunīgo sabiedrības vērtējumu.

"Šogad paeju malā, jo vairs negribu nodarboties ar šīm lietām. Esmu pietiekami ilgi strādājis. Konkurss no skatītājiem ir dažādi novērtēts, un izšķīros, ka tagad darbošos ar lietām, kas vairāk interesē," Neatkarīgajai stāsta R. Pauls.

Pirmdien dalībnieku atlasē maestro nepiedalījās, lai gan iepriekš organizētāji izplatīja paziņojumu, ka R. Pauls Jaunajā vilnī piedalīsies. Pirms gada, kad slavenais komponists jau izteica bažas par sadarbības pārtraukšanu, Jaunā viļņa galvenais režisors Aleksandrs Revzins norādīja, ka maestro piedalīsies, ja vien sabiedrība nebūs negatīvi noskaņota.

Šogad situācija ir mainījusies, jo komponists no garajām dalībnieku atlases kārtām, kas, piemēram, šonedēļ paredzētas vairākas dienas, jūtas noguris. "Strādāšu kā līdz šim, bet turpmāk nevēlos sēdēt noklausīšanās pasākumos," teic R. Pauls.

Viņš kā Jaunā viļņa konkursa komisijas līdzpriekšsēdētājs kopā ar komponistu Igoru Krutoju darbojies astoņus gadus. Šogad no 28. jūlija līdz 1. augustam, kad notiks devītais Jaunais vilnis, maestro vairs negrasās sēdēt pie vērtētāju galda. "Es domāju, ka tur nebūšu. Lai tauta domā, ko grib, jo iepriekš esmu saņēmis daudz pretrunīgu atsauksmju."

Nacionālās atlases rīkotāji pirmdien kā žūrijas līdzpriekšsēdētāju pieteica operdziedātāju Inesi Galanti. Viņa līdz šim bija piedalījusies dalībnieku atlasē. Visticamāk, lai nodrošinātu atpazīstama Latvijas pārstāvja dalību žūrijā, tieši operdīva šovasar ieņems maestro vietu.

***

VIEDOKĻI

Ints Dālderis, Jaunā viļņa atlases konkursa žūrijas loceklis, klarnetists, kultūras ministrs:

– Latvijas pārstāvim konkursā jābūt konkurētspējīgam, kvalitatīvam māksliniekam. Tikpat spilgtam kā iepriekšējie Latvijas pārstāvji. Šī ir pirmā reize, kad piedalos konkursantu vērtēšanā, un man ir interesanti paskatīties, kā notiek atlase, jo iepriekš nekad līdzīgos pasākumos neesmu piedalījies.

Inese Galante Operdziedātāja:

– Šogad bija diezgan daudzi labi dalībnieki. Pagaidām nevienu nenosaukšu, bija viens otrs arī no pagājušā un aizpagājušā gada. Ir daudzi talantīgi cilvēki. Un par to ir prieks. Es domāju, ka Raimondu Paulu neviens nevar aizvietot. Viņam ir pavisam cits vārds šajā mūzikas pasaulē. Ja aizies tik tālu, ka mani uzaicinās uz fināla vērtēšanu, tad es tajā piedalītos, ja jau viena kāja ir iekšā, tad arī otra jāliek.