Naktī applūdušas Pļaviņas [papildināts]

© Daiga Kalniņa

Pie Mūzikas skolas Pļaviņās ūdens jau aizplūdis, bet pie pansionāta vēl skalojas ūdens, pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis.

"Ļoti labi, ka vakar pie pansionāta, lai pasargātu no ūdens, tika izvietoti smilšu maisi - tie tiešām krietni palīdzējuši," skaidro Arnītis.

Kā ziņots, vairāk nekā desmit Zemessardzes 55.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi vakar dienas vidū iesaistījās plūdu seku likvidēšanas pasākumos, ar smilšu maisiem norobežojot pansionātu Pļaviņās.

Ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām pašlaik turpinot kristies un pašlaik esot apmēram 20 centimetrus virs kritiskā līmeņa, bet, pēc Arnīša stāstītā, situācija esot cerīga un līmenis krītoties diezgan strauji.

Video: Delfi.lv

Kā aģentūra LETA jau rakstīja, naktī izkustējies ledus sastrēgums Daugavā pie Pļaviņām un strauji cēlies ūdens līmenis.

Tam ceļoties, tika applūdināta Daugavas iela, applūda Mūzikas skola, pansionāts un jauniešu centrs. Taču vēlāk ūdens līmenis par pusmetru kritās, un cilvēkus nevajadzēja evakuēt.

Pašlaik ledus sastrēgums izveidojies pie Klintaines, bet situācija neesot tik kritiska, jo saglabājoties ūdens caurplūde.

Kā stāsta Arnītis, vēl, protams, nevarot zināt, kāda būs situācija, kad Pļaviņām pietuvosies ledus, kas pa upi plūst no Novopolockas, tomēr viņš izteica cerību, ka līdz tam ledus siltā laika ietekmē būs kļuvis irdens un problēmas vairs nesagādās.

Arnītis arī pastāstīja, ka daudzi iedzīvotāji Pļaviņās izsakot pateicību par atbildīgo dienestu operatīvo un koordinēto darbību - gan Pašvaldības, gan Valsts policijas, tāpat arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki aktīvi darbojoties, lai pēc iespējas palīdzētu iedzīvotājiem un pašvaldībai plūdu seku mazināšanā.

Gaidām jūsu fotogrāfijas no Pļaviņu plūdiem – sūtiet tās uz info@nra.lv!

Svarīgākais