Koknesē ledus gabalu apdraudēto gāzes vadu nakts laikā uzraudzīs

Koknesē ledus gabalu apdraudēto gāzes vadu nakts laikā uzraudzīs dežuranti, aģentūrai LETA pastāstīja Kokneses novada domes izpilddirektors Jāzeps Baltmanis.

"Pagaidām ūdens līmenis Pērses upē ir nokrities apmēram par 20 centimetriem, nedaudz lielāks attālums tad arī līmeni šķir no gāzes vada," skaidro Baltmanis.

Ar ekskavatora palīdzību sadrupināts ledus, un lielie sastrēgumi, kas bija izvietojušies šajā vietā Pērses upē, tagad aizgājuši, tomēr nevarot paredzēt, vai neveidosies citi.

Tādēļ pa nakti apdraudētajā vietā visu laiku atradīšoties dežuranti, arī ekskavators būšot turpat, un vajadzības gadījumā atkal tikšot drupināts ledus.

Kā aģentūra LETA jau rakstīja, šodien Kokneses novadā no krastiem izgāja Pērses upe un ledus gabali apdraud vietējo gāzes vadu.

Notikuma vietā strādā gan pašvaldības, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un gāzes avārijas dienesta pārstāvji.

Lai arī Pērses upē izveidojušies ledus aizdambējumi un tā krietni appludinājusi apkārtējās pļavas, ceļi un mājas no applūšanas ir pasargātas un iedzīvotājiem briesmas nedraudot.

Kā jau ziņots, AS "Latvijas Gāze" sabiedrisko attiecību speciālists Vinsents Makaris norādīja, ka ūdens līmenis Pērsē sākot kristies, līdz ar to gāzes padeve, visticamāk, nebūs jāatslēdz.

"Brigāde visu laiku dežurē, un gadījumā, ja ledus apdraudēs gāzes vada drošību, piegāde tiks pārtraukta," sacīja Makaris.

Svarīgākais